KAOS U AUSTRALIJI

VIDEO: VELIKI POŽAR UNIŠTIO NA DESETKE KUĆA Jedna je osoba poginula, a četiri su nestale

Približno 275 vatrogasaca bilo je na licu mjesta a požar je ograničen ali ne još i ugašen u ponedjeljak ujutro
 Screenshot

SYDNEY - Jedna je osoba poginula, a četiri se smatraju nestalima u požaru niskog raslinja koji je uništio nekoliko desetaka kuća u predgrađu Pertha na zapadu Australije i natjerao stotine stanovnika na bijeg, objavile su vlasti u ponedjeljak.

Vatra uzrokovana padom eletričnog voda na obližnje šumsko raslinje u tome predgrađu proširila se velikom brzinom, s plamenom visine 20 metara tjeranim žestokim naletima vjetra.

"Potvrđeno nam je da je uništeno 46 kuća", objavile su vatrogasne službe Zapadne Australije.

Jedan je 62-godišnji muškarac poginuo sklonivši se na krov kuće, objavila je hitna služba.

Četiri osobe smatra se nestalima u ponedjeljak, istaknuo je Wayne Gregson, dužnosnik vatrogasnih službi koji strahuje da su bile "žrtve vatre". "Radimo zajedno s policijom" u pronalaženju tih osoba, dodao je.

Stotine stanovnika pobjegle su iz četvrti i sklonile se u centre za evakuaciju. Neki su ispričali kako su na raspolaganju imali svega nekoliko sekundi da pobjegnu.

Približno 275 vatrogasaca bilo je na licu mjesta a požar je ograničen ali ne još i ugašen u ponedjeljak ujutro, prema vlastima.

Perth je doživio vrhunac visokih temeperatura proteklog vikenda kad je termometar dosegao 44 stupnja Celzija. Val vrućine kreće se prema istoku te se temperature preko 40 stupnjeva očekuju u Adelaideu i Melbourneu tijekom tjedna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. srpanj 2024 23:13