ZATVORENA GLAVNA CESTA

VIDEO U Mostaru dignut u zrak spomenik vojnicima Armije BiH!

 YouTube

MOSTAR - Nepoznata eksplozivna naprava aktivirana je u noći na ponedjeljak ispred spomen obilježja poginulim bošnjačkim pripadnicima Armije BiH u središtu Mostara, izvijestili su iz policije.

Incident se dogodio oko 2,00 sata i tom prigodom je oštećen jedan dio spomenika u obliku cvijeta ljiljana koji je smješten ispred Gradske vijećnice. Po navodima ravnatelja krim-odjela MUP-a Hercegovačko-neretvanske županija Srećka Bošnjaka u tijeku je očevid i istražne radnje kako bi se rasvijetlile okolnosti podmetanja eksplozivne naprave.









Od trenutka kada je incident prijavljen, pripadnici policije se na mjestu događaja, te su primjetne ophodnje diljem grada. Zatvorena je i središnja gradska prometnica Bulevar koja je bila crta razdvajanja tijekom razornog rata između Bošnjaka i Hrvata u Mostaru.

Spomen obilježje poginulim bošnjačkim pripadnicima Armije BiH ispred zgrade Gradske vijećnice postavljen je u travnju prošle godine bez odobrenja gradskih vlasti i izazvao je političke prijepore između bošnjačkih i hrvatskih stranaka. Od ranije se nedaleko od zgrade Vijećnice nalazi spomen obilježje poginulim pripadnicima Hrvatskog vijeća obrane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2024 19:22