BRUTALNA REAKCIJA

VIDEO: TUČNJAVA U PARLAMENTU Komunisti optužili nacionaliste za krizu, poletjele su šake

'Danas sve radite kako bi zastrašili ljude', rekao je Peter Simonenko prije nego što su ga napali
Members of Parliament of the Svoboda party fight with Members of Parliament of the Communist party in the Ukrainian parliament on April 8, 2014, during the debates focused on a law toughening responsibility for separatism. Ukraine's acting president said today he would treat Russian separatists who have seized buildings in the east of the country as "terrorists" who will be prosecuted with the full force of the law. AFP PHOTO/ YURIY KIRNICHNY
 YURIY KIRNICHNY

U ukrajinskom parlamentu izbila je nova masovna tučnjava nakon što je šef komunističke stranke ostale zastupnike optužio za krizu na istoku zemlje.

Peter Simonenko rekao je da je način rušenja predsjednika Viktora Janukoviča doveo do problema s kojima se Ukrajina sada suočava, a na to su na govornicu nahrupili radikalni nacionalisti u parlamentu.

Osim toga, Simonenko je naljutio nacionaliste jer je tijekom govora o zauzimanju zgrada u istočnoj Ukrajini napomenuo kako su nacionalisti postavili ovaj presedan kada su zauzimali zgrade tijekom prosvjeda protiv Janukoviča.

- Danas sve radite kako bi zastrašili ljude. Uhićujete ih i tučete jer imaju drugačije mišljenje - rekao je Simonenko prije nego što su ga napali pripadnici desničarske stranke Svoboda. Ipak je uspio uspio proći bez težih ozljeda.

No to nije prva tučnjava ukrajinskih zakonodavaca. U veljači su se potukli nakon zahtjeva za hitnim predsjedničkim izborima

Inače, komunisti su podržavali svrgnutog predsjednika Viktora Janukoviča i njegovu stranku tijekom tri mjeseca koja su dovela do njegovog pada i napuštanja zemlje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. lipanj 2024 01:54