MEDIAN U PLAMENU

VIDEO: STRAVIČNA NESREĆA NA SUMATRI Vojni zrakoplov srušio se na kuće u centru grada, najmanje 55 mrtvih!

Residents gather next to the crash site of a military Hercules plane in Medan, North Sumatra province on June 30, 2015. An Indonesian military transport plane crashed shortly after take off in the city, an official said, with the plane exploding in a ball of flames. AFP PHOTO / Muhammad ZULFAN DALIMUNTHE
 MUHAMMAD ZULFAN DALIMUNTHE/AFP

NOVO 14:03 - Indonezijske zračne snage privremeno su prizemljile osam svojih zrakoplova tipa C-130B Hercules, nakon što se jedan od njih srušio na stambenu četvrt pri čemu je poginulo više desetaka ljudi, izvijestio je u utorak vojni glasnogovornik.

Dosad je na području stambene četvrti u sjevernom indonezijskom gradu Medanu, na koju se zrakoplov srušio, pronađeno 55 tijela.









Agencije izvješćuju da su piloti zatražili povratak u bazu nakon problema pri polijetanju.

Zrakoplov se navodno srušio nakon što se okrenuo, a putovao je do Natuna otoka.

Informacije o broju osoba na zrakoplovu su kontradiktorne. Nakon što je bilo objavljeno da je na zrakoplovu ukupno 113 osoba od čega 12 članova posade taj je broj smanjen na 62.









"Trenutno provjeravamo tko je bio unutra", kazao je kazao je glasnogovornik vojske Fuad Basya.

-------------------------------------

08:59 - Indonezijski vojni transportni zrakoplov srušio se u utorak na hotel i dvije kuće u gradu Medanu na sjeveru otoka Sumatre pri čemu je poginulo najmanje 30 ljudi, rekao je jedan dužnosnik.

"Prema posljednjim podacima koje smo dobili, 30 ljudi je poginulo... Taj bi broj mogao rasti", rekao je za Reuters Hisar Turnip, glasnogovornik indonezijske vladine agencije za potragu i spašavanje. Zasad nije poznato koliko je žrtava u zrakoplovu, a koliko na tlu.

Zrakoplov je bio na putu iz baze u Medanu za udaljene otoke Natuna, a srušio se nekoliko minuta nakon polijetanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 20:47