MORA KUĆI BRODOM

VIDEO: ŠOK U CHICAGU British Airways odbio ukrcati mladića teškog 230 kilograma u zrakoplov

Twenty-two year-old Kevin Chenais of France arrives at Penn Station in New York on November 12, 2013 after taking a train from Chicago. The family, who came to the United States for treatment, were stranded in Chicago after British Airways determined their son was too overweight to fly. The family will stay in New York until they can take the Queen Mary home. AFP PHOTO / TIMOTHY CLARY
 AFP / AFP

NEW YORK - Jedna je francuska obitelj od kraja listopada bila blokirana u Chicagu u Sjedinjenim Državama jer je britanska zrakoplovna tvrtka British Airways odbila u zrakoplov ukrcati njihova pretilog sina te će se obitelj 19. studenoga u domovinu vratiti brodom Queen Mary 2.

Kevin Chenais (22), zbog hormonalnog poremećaja teži čak 230 kg zbog čega su ga roditelji prije godinu i pol doveli na liječenje u poznatu čikašku kliniku Mayo.

Iz Chicaga do New Yorka Kevin je u utorak zajedno s roditeljima putovao vlakom 21 sat.

Od kraja listopada obitelj je boravila u hotelu u zračnoj luci u Chicagu, nastojeći se domisliti načinu na koji će otputovati, pošto je British Airways odbio u neki od svojih zrakoplova ukrcati Kevina koji se kreće uz pomoć invalidskih kolica, treba neprestanu medicinsku skrb i stalnu opskrbu kisikom.

U priopćenju britanske kompanije stoji kako je takvom putniku nemoguće pružiti svu potrebnu sigurnost tijekom leta. U utorak su obitelji Chenais uslugu prijevoza ponudili Air France i Swissair, no s obzirom na to da su na razne nepredviđene troškove ranije potrošili veću svotu novaca od predviđene, Rene Chenais, mladićev otac, ponudu je bio prisiljen odbiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 15:14