PANIKA U AMERICI

VIDEO: PUCNJAVA U ŠKOLI 'Sin mi je poslao poruku da se od razjarenog ubojice skriva u ormaru'

 AFP PHOTO HANDOUT-CNN/KOMO / AFP PHOTO HANDOUT-CNN/KOMO

MARYSVILLE Jutros, oko 10:30 po lokalnom vremenu, došlo je do pucnjave u srednjoj školi Marysville Pilchuhck na sjeverozapadu Sjedinjenih Država. Policija je identificirala jednog napadača koji se ubio. Potvrdili su da je napadač učenik škole, ali još uvijek nije objavljeno njegovo ime.

Napadač je vatru na učenike i nastavnike otvorio u školskoj kafeteriji pritom smrtno ranivši jednu osobu, te teško ranivši još šest osoba prije nego se ubio. Troje je đaka, dvije djevojke i jedan mladić, u kritičnom stanju s teškim ozljedama glave.

Policija vjeruje kako više nema opasnosti u krugu škole, ali evakuacija i provjere na mjestu napada se nastavljaju. Učenici se ukrcavaju u autobuse i odvoze iz opasne zone dok snage sigurnosti detaljno pretražuju školu.

Roditelji su obaviješteni da ne dolaze u školu već da svoju djecu dočekaju na unaprijed pripremljenoj lokaciji.

Među uspaničenim roditeljima je i gospođa di Andres koja čeka svog sina. Srećom, zna da je živ i zdrav, jer joj je poslao nekoliko SMS-ova za vrijeme napada: 'Napisao je da je škola zaključana, a da se on, zajedno s nekoliko prijatelja, skriva u jednom ormaru. Koliko znamo, svi su u redu'.

O napadu su obaviješteni guverner države Washington Jay Inslee, te američki predsjednik Barack Obama.

Na mjesto zločina stižu ekipe američkih državnih agencija koje će pomoći u rasvjetljivanju još jednog slučaja nerazumnog mladenačkog nasilja u SAD-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 19:33