NAPAD NA PREDSJEDNIKA

VIDEO Prosvjednici u Francuskoj prijetili Sarkozyju da će ga pretući! Gađali su ga kamenjem i jajima

Nicolas Sarkozy bio je prisiljen sakriti se u kafiću nakon prijetnji prosvjednika da će ga pretući. Incident se dogodio tijekom predizborne kampanje za predsjedničke izbore u baskijskom gradu Bayonne, piše Daily Mail .

Šefa države izgrednici su gađali jajima i kamenjem. U jednom trenutku izgledalo je kao da će nestati pod gomilom u gradu Bayonne. Međutim, njegovo ga je osiguranje panično trčeći sakrilo u bar, gdje je morao piti kavu više od sat vremena, sve dok interventna policija nije rastjerala prosvjenike.

„Prosvjednici su prijetili da će ga pretući, rekli su da žele njegovu ostavku“, rekao je jedan od svjedoka. Izgledao je vrlo zabrinuto. Sarkozy je navikao na ljutu gomilu, ali ovo je zvučalo preopasno.

Kada je nakon sat vremena skrivanja izašao iz Bar du Palais-a, izgledao je potreseno, prozivajući one koji su ga kritizirali huliganima. Mnogi od njih bili su baskijski separatisti kojima su zakoni iz Pariza mrski.

Sarkozy je osudio nasilje manjina i njihovo neprihvatljivo ponašanje. Dodao je: „Na teritoriju smo francuske repubilke. Predsjednik Francuske ići će gdje želi, a ako se to ne sviđa manjinama ili izgrednicima, tim gore za njih.“

Mišljenje javnosti redovito potvrđuje kako je Sarkozy najnepopularniji predsjednik u povijesti Francuske. Široke mase stoga očekuju da će izgubiti izbore u travnju od protukandidata socijalista Francoisa Hollandea.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:36