PROGLASILI JE KRIVOM

VIDEO: POTRESNI INTERVJU AMANDE KNOX 'Ne vraćam se dobrovoljno u Italiju. Borit ću se do kraja!'

U intervjuu za ABC-evu emisiju 'Good Morning America' Knox je kazala kako ju je vijest o presudi 'udarila poput vlaka'
 Screenshot

Amanda Knox kazala je u petak kako će se boriti protiv presude do samog kraja te kako ne planira svojevoljno napuštati SAD.

U intervjuu za ABC-evu emisiju 'Good Morning America' Knox je kazala kako ju je vijest o presudi 'udarila poput vlaka'.

- Nisam očekivala da će se to dogoditi. Očekivala sam više od talijanskog pravnog sustava. Već su me jednom oslobodili. Kako je moguće da sam sada ponovno kriva, a ne postoje nikakvi novi i značajni dokazi?, kazala je Amanda te je dodala kako se više 'neće vraćati na ono strašno mjesto'.

Njezin odvjetnik Ted Simon kazao je za CNN da je u kontaktu s Knox i njenom obitelji.

UBOJICA STUDENTICE POKUŠAO POBJEĆI U AUSTRIJU!? Amanda Knox: 'Presuda me prestravila!'

- Ovo su za nju strašne vijesti. Ona bolje od ikoga razumije koliko je ova presuda nepravedna. Ne samo za nju nego i za obitelj žrtve kao i za cijelo društvo, kazao je Simon.

Dodao je kako je prerano da bi govorili o izručenju jer je pred njima još žalbeni postupak koji će trajati minimalno godinu dana.

Njezin je odvjetnik također naglasio da je Amanda čvrsta i da se ne boji.

- Kada je saznala teške vijesti to joj je bio šok, ali brzo se oporavila. Pokazala je veliku otpornost i jasan stav. To je najvažnije. Naravno, uz obiteljsku podršku, kazao je i dodao kako protiv njegove klijentice nikada nisu postojali jasni dokazi i da je ova presuda potpuno nepravedna i teško shvatljiva.

Podsjetimo, slučaj Knox imao je ogroman medijski publicitet i očekuje se kako će taj interes biti obnovljen. Meredith Kercher pronađena je mrtva u stanu koji je dijelila s Knox kad je imala samo 21 godinu. Bila je izbodena, a činilo se kako je do tragedije došlo za vrijeme seksualne igre koja je pošla po zlu. Knox je kao cimerica ubijene djevojke odmah došla u središte pažnje medija, a djelovala je prilično indiferentno s obzirom da joj je cimerica ubijena. Policiji je tvrdila kako je u vrijeme ubojstva bila kod Sollecita i kako je par pušio marihuanu i gledao film. Ona, Sollecito i barmen Patrick Diya Lumumba optuženi su, no Lumumba je pušten. Za Kercherino ubojstvo optužen je i osuđen Rudy Guede (20) kojem je održano odvojeno suđenje. Guede je dobio kaznu od 16 godina zatvora.

Knox je u vrijeme ubojstva imala 20 godina, a dok se nalazila u zatvoru mediji su nemilosrdno istraživali njen privatni život. Sukob u tonu izvještavanja u talijanskim i američkim medijima bio je evidentan. Neki talijanski komentatori bez pardona su je prozivali demonkom i govorili kako ima “lice anđela i oči ubojice”. Mediji su je ocrtali kao djevojku koja mnogo tulumari, alkoholizira se i drogira i ima vrlo aktivan seksualni život. Na temelju toga blaćena je u talijanskim medijima, iako su i lokalni policajci imali primjedbe na nonšalantno ponašanje dok je čekala da je policija sasluša.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 13:50