ŽELIO IGRATI U UNITEDU

VIDEO: OVO JE JIHADI JOHN U MLADIM DANIMA Kako se veseli školarac pretvorio u brutalnog krvnika?

 Screenshot

Na internetu se pojavila prva video snimka koja pokazuje ISIS-ovog egzekutora Jihadi Johna i to kao sramežljivog tinejdžera.

Na videu se vidi Mohammed Emwazi, identificiran prošlog tjedna kao islamistički fanatik koji obezglavljuje taoce u Siriji, kako ga kolege biraju da im se pridruži u nogometu za vrijeme školskog odmora.

Video je snimljen prije 11 godina, u svibnju 2004., u srednjoj školi Qunitin Kynaston Academy u Londonu gdje se Emwazi školovao.

Tada 15-godišnji mladić, izgleda jako sramežljiv i često podiže ruku prekrivajući svoje lice kada kamera fokusira na njega.

Snimku je Channel 4 News, koji tvrdi kako su Emwazija identificirala dvojica različitih ljudi, emitirao sinoć. Nakon što je vidjela video, Diane Foley, majka smaknutog američkog novinara Jamesa Foleya, kazala je kako još ništa ne znači to što je otkriven identitet Jihadi Johna.

- Da ga nije ubio on, bojim se da bi to učinio netko drugi. To je jako tužno. Moramo učiniti više da bi zaštitili mlade ljude od laži kojima su im usadili toliko mržnje - kazala je.

Otkako je otkriveno tko je brutalni krvnik koji se skriva iz crne maske, Emwazi je opisan kao zabavan i drag dječak koji je volio gledati Simpsonse, igrati igrice na Playstationu i jesti čips. Želio je postati nogometaš Manchester Uniteda. Ništa tada nije pokazivalo da bi mogao postati najtraženiji krvnik na svijetu koji obezglavljuje taoce u ime islama...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 13:02