TUŽNA SUDBINA

VIDEO: OČAJNA MAJKA GLADNOJ DJECI UMJESTO HRANE KUHALA - KAMENJE 'Nadala sam se da će zaspati čekajući. Brzo su shvatili da je sve laž, da hrane nema'

 
Peninah Bahati Kitsao
 Screenshot

Peninah Bahati Kitsao, udovica i majka osmero djece iz Mombase u Keniji, snimljena je kako 'kuha' kamenje kako bi zavarala svoje gladne mališane da im uistinu priprema obrok, a nakon što je šokantan prilog prikazan na kenijskoj televiziji, susjedi, ali i potpuni stranci priskočili su joj u pomoć.

- Nadala sam se da će djeca zaspati čekajući svoj obrok - izjavila je Peninah, a njezine riječi mnogima su natjerale suze na oči.

Nesretna žena donedavno je prala rublje i tako zarađivala za život, ali zbog koronavirusa više ne može pronaći posao, piše BBC. O njezinoj teškoj situaciji medije je obavijestila susjeda Prisca Momanyi.

Dotična gospođa otvorila je i bankovni račun za Kitsao jer ona, naime, ne zna ni čitati ni pisati. Sama s djecom ostala je lani kad joj je lokalna banda ubila supruga.

- Primila sam puno telefonskih poziva iz cijele zemlje, svi me pitaju kako nam mogu pomoći... Velikodušnost kenijskog naroda za mene je jedno veliko čudo - rekla je ganuta Peninah, koja s djecom živi u dvosobnoj kućici bez vode i struje.

- Nisam ih mogla prevariti kuhanjem kamenja... Brzo su shvatili da je sve laž, da hrane nema, ali što sam mogla, nemam ništa - požalila se majka kenijskoj televiziji, a prenosi BBC.

Njezina susjeda odlučila je reagirati nakon što je čula neutješan dječji plač. Iako je kenijska vlada u jeku pandemije koronavirusa pokrenula program pomoći najugroženijima, ista do gospođe Kitsao još nije stigla.

Ova šokantna priča procurila je u javnost istodobno kad se otkrilo i da je kenijsko ministarstvo zdravstva potrošilo ogromne svote novca koje im je donirala Svjetska banka na čaj, grickalice i račune za mobitele za svoje osoblje.

Kenija je dosad zabilježila 395 slučajeva zaraze virusom COVID-19, a 17 ljudi je umrlo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 15:54