OTKRIO ŠEF POLICIJE

VIDEO: MEĐU MIGRANTIMA KOJI POKUŠAVAJU UĆI U HRVATSKU UHIĆEN OSUMNJIČENI MASOVNI UBOJICA Otkriven je kod Bihaća: 'U Makedoniji je ubio 5 ljudi'

 
Na fotografiji: policija na području graničnog prijelaza Maljevac
 Robert Fajt / CROPIX

Početkom ovoga tjedna glavni policijski inspektor Mujo Koričić imenovan je za policijskog komesara Unsko-sanskog kantona, a u subotu je gostovao u Dnevniku Televizije Unsko-sanskog kantona, u kojemu je govorio o aktualnoj migrantskoj krizi u susjednoj BiH. Samo na području kantona trenutno boravi oko 4000 migranata, a na graničnom prijelazu Maljevac stotinjak ljudi napravilo je i improvizirano šatorsko naselje - svi oni žele prijeći granicu i ući u Europsku uniju.

- Stanje na graničnom prijelazu Maljevac je nepromijenjeno i nema incidenata - izjavio je Mujo Koričić.

Dok je govorio o stanju sigurnosti i važnosti utvrđivanja identiteta svakog migranta, osvrnuo se i na slučaj koji je policija u BiH imala prije dva tjedna.

- Mi smo prije 15 dana na košarkaškom igralištu u Borićima (kraj Bihaća) uhitili migranta koji je osumnjičen za peterostruko ubojstvo u sukobu migranata u Makedoniji - otkrio je Koričić.

Dodao je i kako je u posljednja četiri mjeseca na tom području zabilježeno čak 250 kaznenih djela, od pokušaja ubojstva, silovanja, teških krađa i krađa auta do provala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 22:15