TERORISTIČKI UDAR

VIDEO: KRVOŽEDNI BOKO HARAM OPET NAPAO Bomba ispred trgovačkog centra, 21 osoba poginula

Fire fighters try to put out a fire after a bomb exploded in a crowded shopping centre in Nigeria's capital Abuja on June 25, 2014. A bomb exploded in a crowded shopping centre in Nigeria's capital Abuja, killing at least 21 people and wounding 17, police and the government said. AFP PHOTO / STRINGER
 AFP

ABUJA - Barem 21 osoba je poginula a 17 je ozlijeđeno u srijedu u eksploziji bombe u prepunoj trgovačkoj četvrti nigerijskog glavnog grada Abuje, objavila je tamošnja policija, navodeći kako je u sličnim napadima ove godine stradalo više stotina ljudi.

Iako još nije poznato tko je odgovoran za eksploziju, sumnja se na islamističku skupinu Boko Haram, čija su civili sve češća meta u petogodišnjoj krvavoj pobuni.

To je treći bombaški napad u glavnom nigerijskom gradu u posljednja tri mjeseca a dogodio se u trenutku sve većeg nezadovoljstva javnosti nigerijskom vladom i vojnim vlastima, koji ne uspjevaju zaštiti građane od oružanih napada.

Nigerija se gotovo svakodnevno suočava s napadima na civile, a sumnja se da su oni djelo skupine Boko Haram, koja je od 2009. godine ubila tisuće ljudi u nastojanju da osnuje islamističku državu na sjeveru zemlje. Pozornost svjetske javnosti posebno je privukla otmica 200 djevojčica koje su pobinjenici oteli iz škole u travnju ove godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. lipanj 2024 21:56