NLO FANATIK

VIDEO: KRAJ ZAVJERAMA? Obama u Bijelu kuću vraća političara koji želi otkriti sve o vanzemaljcima

 Getty Images

Povratak Johna Podeste u Bijelu kuću jedna je od zanimljivjih stvari u “reogranizaciji” kabineta predsjednika Baracka Obame u kojoj, zapravo, nijedan od dužnosnika kojima su građani bili najviše nezadovoljni nije smijenjen.

Čikažanin John Podesta, poznati američki liberal i progresivni ideolog, karijeru je počeo kao savjetnik demokratkost senatora Daschlea a nastavio je kroz nis visokih funkcija u kongresnim i senatskim odborima i radnim skupinama, specijalizirao se za intelektualno vlasništvo ali najstrastvenije se zalagao za transparentnost državnih poslova.

Godinama je bio među najbližim suradnicima Billa Clintona, u njegova je dva mandata bio zamjenik šefa predsjednikova ureda, politički savjetnik i Clintonov tajnik te je nadgledao predsjednička pomilovanja i kao šef njegova ureda s Clintonom preživio aferu Lewinsky i postupak opoziva.

Podesta je odigrao ključnu ulogu u donošenju Izvršne uredbe 12958 kojom je omogućeno otkrivanje državnih tajni bez presedana u američkoj povijesti, oznaka tajnosti skinuta je s tisuća dokumenata, među njima i 800 važnih obavještajnih dokumenata. Puno živopisniji dio Podestine karijere razvio se nakon njegova odlaska iz Bijele kuće 2001.

Podesta je vodio liberalni think tank Center for American Progress (CAP) i objavio knjigu The Power of Progress: How America's Progressives Can (Once Again) Save Our Economy, Our Climate, and Our Country. (Snaga progresa: Kako američki progresivci mogu (još jednom) spasiti našu ekonomiju, našu klimu i našu zemlju).

Otvoreno podržava nastojanja svjetske NLO zajednice da pritiskom prisili američku vladu da otkrije sve što zna o vanzemaljcima i tako dokrajči teorije zavjere o zataškavanju i zloporabi privilegiranih informacija. Otvoreno je govorio o tome 2002. prije nego se pridružio CAP-u,kad je u Nacionalnom press klubu rekao "Vrijeme je da vlada skine oznaku tajnosti s dokumenata starih preko 25 godina i znanstvenicima da podatke koji će im pomoći da odrede pravu narav ovoga fenomena....Američki narod spreman je suočiti se s istinom.” rekao je Podesta.

Napisao je predgovore za nekoliko knjiga o vanzemaljcima i po tom se pitanju predstavlja kao “znatiželjni skeptik” prema službenim tvrdnjama o NLO-ima. Podesta je, čini se, nešto doznao dok je radio u Bijeloj kući, to je godinama pokušao otkriti javnosti a sada se iznenada vraća u Bijelu kuću. Obama vjerojatno nije zvao da ga savjetuje o reptilima sa Zete Reticuli, ali Podestin povratak mogao bi izazvati zanimljive rasplete na Zemlji i šire.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. lipanj 2024 11:48