‘KRIVO MJESTO‘

Video koji je pregledan više od milijun puta: ‘Želite biti heroji? Nije vam ovo Drugi svjetski rat. Dobrodošli u pakao!‘

Ruski vojnik kaže da svaki osjećaj domoljublja brzo nestane kada shvatite da želite živjeti
 Screenshot X/

Proukrajinski profil War Translated objavio je na X-u (bivšem Twitteru) video ruskog vojnika koji je postao viralan. U njemu neimenovani ruski vojnik objašnjava isplati li se ići u Ukrajinu zaraditi novac.

Kaže da bi se samo budale pozabavile takvom idejom, jer svaki osjećaj domoljublja brzo nestane kada shvatite da želite živjeti.

- Brojni novaci došli su ratovati zbog novca i brzo su ubijeni. Jedan je bio 19-godišnjak koji nije imao pojma kako držati, puniti ili rastavljati jurišnu pušku. Mislio si da će biti lako? Jebeno nije. Samo želim objasniti ljudima što se ovdje događa. Nije vam ovo situacija kao u Drugom svjetskom ratu, gdje ste jednostavno išli ubijati Nijemce.

Ovdje se vodi moderni rat u kojem morate izbjegavati kazetnu municiju, bespilotne letjelice i granatiranje. Za one koji žele biti heroji... mogu vam reći da ste došli na krivo mjesto. Vaše junaštvo će nestati kada prvi put uđete u borbu i vidite prvi leš. I vi možete završiti među tim leševima.

Jebeno je zastrašujuće. To je više od straha - to je užas. Dobro došli u pakao, draga braćo, koji dolazite po novac. Prije nego što donesete nepromišljenu odluku, kao što sam ja napravio, trebate 100 puta razmisliti isplati li se. Ili vam je dosta života ili ste totalne budale. Domoljublje brzo nestane kada shvatite da želite živjeti - govori, između ostalog, u videu ruski vojnik a snimka je već pregledana više od milijun puta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 12:57