KORONAVIRUS

VIDEO KOJI JASNO POKAZUJE ZAŠTO SE STRAHUJE OD VELIKE EPIDEMIJE U AFRICI Bizarna snimka se proširila internetom: 'Pronašli smo ih u kafiću'

 
 screenshot

Najmanje dvoje ljudi uhićeno je zbog bijega iz karantenskog centra u kenijskom glavnom gradu Nairobiju. Oni su uhvaćeni kako piju u jednom baru unatoč strogim mjerala izolacije.

Kako javlja BBC, oni su među desecima onih koji su pobjegli iz izolacijskog centra u Nairobiju. Kada ih se pitalo zašto su pobjegli rekli su da ih nitko već dulje vrijeme nije ni testirao na novi koronavirus.

Dnevni trošak

Kenija je među zemljama koja je uvela stroge izolacijske mjere. Problem je što se neke stvari, poput karantene, naplaćuju. Par koji je pobjegao iz izolacijskog centra upravo to je zasmetalo - rekli su da ne mogu platiti dnevni trošak karantene koji iznosi od 20 do 100 dolara po noći, javlja BBC.

Procjenjuje se da je u prisilnoj karanteni u Keniji više od 400 osoba. Neki su izolirani jer su prekršili mjere izolacije, drugi jer su došli iz inozemstva.

Vjeruje se da je najmanje 50 ljudi, od njih dvije stotine, pobjeglo iz kenijske Medicinske škole ali vlasti nisu potvrdile brojke.

- Većina onih koji su pobjegli uhićeni su prije napuštanja karantene na ovom području - rekao je lokalni policijski šef Muthuri Mwongera, prenosi BBC.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 17:17