LET BA 295

VIDEO: IZ AUTA SNIMIO DRAMATIČNO SLIJETANJE Prisebni pilot prizemljio avion s teškim tehničkim kvarom, svi ga smatraju herojem: 'Bilo je napeto'

 screenshot YouTube

British Airways slavi svog pilota nakon dramatičnog slijetanja aviona kojem su otkazala dva seta kotača. Let BA295 na letu za Chicago morao se zbog tehničkog kvara vratiti na londonski Heathrow, a putnici opisuju iskustvo kao 'vrlo strašno' i iznimno su zahvalni pilotu koji je ipak uspio prizemljiti avion.

Muriel Gray na Twitteru je napisala: 'Šaljem poljupce i zagrljaje pilotu British Airwaysa koji je upravo prizemljio avion u kojem je bio moj suprug, iako su mu otkazali kotači za slijetanje'.

Kevin Lang koji je bio u avionu za Daily Mail je rekao: 'Bila je to dramatična i stresna epizoda. Sve je počelo u drugom ili trećem satu leta dok smo bili južno od Islanda. Pilot nas je upozorio na kvar i morali smo se vratiti u London. Pilot je vrlo umješno uspio sletjeti, ali u avionu se mogla osjetiti nelagoda. Ponudili su nam da se ukrcamo na novi let, no neki su putnici bili toliko potreseni da su rekli kako se nemaju namjeru ponovno vratiti u avion. Bilo je to zastrašujuće iskustvo, čak i za mene koji često letim, ali osoblje je reagiralo izvrsno, a najveće pohvale idu pilotu na kojeg British Airways može biti ponosan', rekao je Lang.

Na internetu se u međuvremenu pojavila snimka dramatičnog slijetanja koju je zabilježio jedan entuzijast vozeći se cestom koja ide paralelno s pistom na Heathrowu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 07:02