BRAZIL U ŠOKU

VIDEO, FOTO Rio de Janeiro: Krvavi pohod u osnovnoj školi, bivši učenik ubio 10 djece

Police officers are seen in fron of the Tasso de Oliveira school where 12 people were shot dead and 22 wounded by a man believed to be a former student of the school on March 07, 2011, Rio de Janeiro, Brazil. AFP PHOTO ANTONIO SCORZA
 AFP

RIO DE JANEIRO - 24-godišnji Brazilac Wellington Menezes de Oliveira naoružan s dva pištolja u četvrtak je ušao u osnovnu školu u Rio de Janeiru i usmrtio najmanje 10-ero djece i ranio ih još najmanje 30.

Muškarac je nakon pohoda ubijen, ali još uvijek nije poznato je li sam sebi presudio, ili je usmrćen u okršaju s policijom.

Sva ubijena i ranjena djeca su stara između 11 i 14 godina, javljaju brazilski mediji. Sam ubojica pohađao je osnovnu školu Tasso da Silveira u kojoj je počinio masakr. U školu je ušao u 9 sati ujutro prema lokalnom vremenu i počeo nasumično pucati. Brazilska podružnica CNN-a javlja da među ubijenima nisu samo djeca, već da ima i osoblja.

Motiv ovog krvavog pohoda još uvijek nije poznat, ali navodno je mladi ubojica ostavio oproštajno pismo, što ukazuje na to da se Wellington nije planirao vratiti živ.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 05:27