SUĐENJE TRUMPU

VIDEO Fanatična ljubiteljica Trumpa htjela rastrgati transparent, urlikala na ljude: ‘Imam covid!‘

Na skupu se pojavila i republikanska kongresnica Marjorie Taylor Greene, no od silne buke nije uspjela ništa reći
 Kena Betancur/Getty Images Via Afp

Ispred zgrade suda u New Yorku, gdje se održava suđenje bivšem predsjedniku Donaldu Trumpu, nastao je pravi kaos kad su Trumpovi pristaše izgubili kontrolu i počeli dobacivati prosvjednicima s druge strane i okupljenim novinarima, piše Daily Mail.

Velika Trumpova obožavateljica Juliet Germanotta bacila se na transparent protiv Trumpa i pokušala ga potrgati. Prosvjednici koji su plakat donijeli, počeli su se prepucavati s njom, a ona je počela vikati: ‘Imam covid!‘

Reporterki Foxa 5 Stephanie Bertini bilo je onemogućeno da se javi uživo u program s mjesta događaja, a jedna je prosvjednica ljutito vikala: ‘Je*ite se, bijelci!‘ Jedan je razjareni čovjek svima prijetio da se ‘ne zaje*avaju s njim.‘

image

Sukob dvije skupine prosvjednika

Angela Weiss/Afp

Iznenada se pojavio i osramoćeni kongresmen George Santos, a Germanotta ga je toplo pozdravila. Na skupu se pojavila i republikanska kongresnica Marjorie Taylor Greene, vatrena Trumpova obožavateljica, no dok je pokušavala govoriti, prosvjednici protiv Trumpa su je ometali bukom i uzvikivali ‘Nacisti!‘, ‘Ne volimo naciste u New Yorku!‘ i ‘Vrati se u Georgiju ku*vo!‘

Kongresnica Greene se nakon toga popela na klupu i pokušala okupljenima obratiti megafonom.

image

Marjorie Taylor Green

Angela Weiss/Afp

Rekla je da je slučaj protiv bivšeg predsjednika ‘parodija‘ i da se to ‘nikada ne bi trebalo događati u Americi‘. Dodala je da bi se Amerikanci trebali ‘jako zabrinuti ako Trump doista bude procesuiran‘.

Jedan joj je muškarac doviknuo da se ‘makne iz našeg je*enog grada‘ i ‘nabije si svoje židovske svemirske lasere‘, što je referenca na kontroverznu opasku koju je Greene svojedobno izrekla.

Nakon što je govorila samo pet minuta, vratila se do svog automobila, ondje usporedila Trumpa s Nelsonom Mandelom i Isusom Kristom te otišla.

image

Marjorie Taylor Green

Drew Angerer/Getty Images Via Afp

Inače, kongresnicu Green je gradonačelnik New Yorka Eric Adams upozorio da se ‘pristojno ponaša‘ dok je u gradu.

Manja grupa prosvjednika

Sin Donalda Trumpa, Eric, na Twitteru je objavo video u kojem se vidi dugačka kolona automobila Trumpovih pristaša.

No, iako ih je bio dosta, Trumpovih pristaša nije ni izbliza bilo onoliko koliko ih se okupilo u Washingtonu 6. siječnja 2021.

Među prosvjednicima je bio i Ricardo ‘Ricky Superstar‘ Varano, 62-godišnjak iz Bronxa.

‘Ako Trump padne, i ja ću pasti. Moram učiniti ono što moram. Ovdje sam jer želim da ljudi osjete da je ovo stvarno, uz Donalda Trumpa sam cijelo vrijeme. Ova optužnica je lažna. To je prijevara‘, kazao je.

‘Moraju mu nešto pronaći jer vide ove skupove i vide da on gradi pa ga žele zaustaviti. Kako možete zaustavljati ljude koji pokušavaju učiniti svijet boljim? Pod njim kao predsjednikom četiri godine nismo imali problema. Idem u zgradu suda!‘, rekao je.

image

George Santos

Drew Angerer/Getty Images Via Afp

S druge strane, Julie Delaurier (66) iz Brooklyna, nosila je crnu majicu s natpisom ‘Uhtite Trumpa‘ i držala plakat sa slikom Trumpa iza rešetaka

‘Veselim se činjenici da će Trump napokon vidjeti unutrašnjost sudnice nakon desetljeća zločina. Pred zakonom smo svi isti. On odgovara istom zakonu kao ti i ja i svi ostali. Napokon vidimo vladavinu prava‘, rekla je Delaurier ispred Trump Towera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. svibanj 2024 12:51