OPORAVLJAJU SE

VIDEO: DVIJE CURICE (5) POBJEGLE IZ VRTIĆA U SIBIRSKOM SELU NA -45°C Htjele iznenaditi svoje roditelje ranijim povratkom kući, završile u bolnici

 
 Screenshot / YouTube

Dvije petogodišnjakinje, koje su se iskrale iz vrtića u sibirskom selu na najhladniji dan u godini, na svu sreću su pronađene i oporavljaju se od ozeblina.

Curice su imale ideju iznenaditi roditelje kod kuće, no ideju su odlučile provesti u djelo na jedan od najhladnijih dana u godini. Temperatura se ondje spustila na nama nezamislivih -45°C. Na svu sreću, preživjele su, iako su prošle s ozeblinama i hipotermijom, piše BBC.

Na izlasku iz vrtića snimila ih je nadzorna kamera. Jedna od njih povrh svega nije imala rukavice, a u ruci je črvsto stiskala omiljenu igračku. Ona se još uvijek nalazi u bolnici u Jakutsku jer na tri prsta ima ozebline.

Njezina majka Evdokia Kutukova je za ruske medije rekla: - Na tri prsta ima zbilja jake ozebline. Još uvijek plače. Obje djevojčice su i dalje u šoku od svega.

Kutukova je opazila da joj je kći Lena nestala kad je došla po nju u vrtić u selu Namci. Odmah je uočila da nema njezine jakne. Alarmirala je zaposlenike, a onda je primijetila da nema ni najbolje prijateljice kćeri. Ni njezini roditelji nisu znali gdje je.

Ubrzo je nazvao Lenin djed i obavijestio majku da je dijete upravo stiglo kući, samo, u suzama i smrznuto. Lenin tata je za medije rekao da joj je stranac u prolazu dao šal, vidjevši da joj je hladno, što joj je svakako pomoglo.

- Kako joj je samo bilo hladno bez rukavica… Teško mi je to zamisliti. Još je u ruci držala igračku, dodao je djed, još uvijek u šoku.

Druga se djevojčica izgubila na putu kući, s obzirom da ceste u selu nisu najbolje osvijetljene. Pronašli su je sat vremena kasnije, a od zime se sklonila u obližnju kuću.

- Hvala Bogu, sjetila se ući u nečiju kuću. Sva sreća pa nije imala ozebline, bilo joj je samo jako hladno, ispričala je Kutukova. Ona je na cičoj zimi dobila hipotermiju, no nakon pregleda u bolnici puštena je kući.

Curicama je ovo prvi takav pothvat. Dosad nikad nisu same odlazile iz vrtića. Nadležna tijela sad istražuju kako je uopće došlo do ovog incidenta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:33