TRAŽE KAZNU ZA DJEČAKA

VIDEO: DVANAESTOGODIŠNJI UČENIK PRIMIO PRIJETNJE SMRĆU NAKON ŠTO JE UBIO TRUDNU ŽENKU MERKATA U MAĐARSKOM ZOO-U 'Zavukao nam se svima pod kožu...'

 
 Screenshot

Dvanaestogodišnji učenik primio je prijetnje smrću nakon što je ubio trudnu ženku merkata koja ga je ugrizla u pokušaju da zaštiti svoju obitelj u mađarskom zoološkom vrtu.

Dječak je ignorirao znak upozorenja i gurnuo je ruku kroz ogradu prije nego li ga je 18 mjeseci stara ženka merkata po imenu Zara ugrizla za prst. Nakon što ga je ugrizla navodno je dohvatio životinju i zamahnuo njome prema podu, pri čemu su i majka i njezina beba odmah preminuli, prenosi Independent.

Direktor Kecskemeti Zoo-a Tamas Tokovics na Facebooku je ostavio dirljivu objavu:

- Čija je ovo krivnja? Današnje mladeži koja sve manje poštuje prirodu i život, učitelja u pratnji koji su sve manje svjesni učenika koji su im povjereni, ili pak njihovih roditelja?

- Imaju sve manje i manje vremena za razgovor u kojem bi mogli privući pažnju svoje djece i naučiti ih međusobnom poštivanju i poštivanju prema prirodi.

Tokovics je otkrio kako je Zara bila omiljena u zoološkom vrtu te je čak provela jedno vrijeme u njegovoj kući dok joj se gradio smještaj u zoo-u pri čemu se sprijateljila i s njegovim koker španijelom.

- Bila je medijska zvijezda prije godinu i pol gana kad je došla kod nas, onako užurbana i znatiželjna uvukla nam se svima u srca.

Njegova objava o smrti životinje izazvala je neviđen bijes, a neki su pozvali da se dječak teško kazni zbog svog nedjela.

- Okrutnost prema životinjama je kažnjiva zakonom - napisao je jedan korisnik na Facebooku. Drugi je pak dodao kako bi dječaka trebalo 'zabiti u pod tako snažno da više nikad ne ustane'.

Unatoč gnjevu koji se proširio Facebookom, Tokovics je pozvao javnost na suzdržanost.

- Nesmijemo dopustiti da se ovakva tragedija ponovi, no moramo početi malim koracima kako bi sagradili svijet gdje se stvati poput ove ne mogu dogoditi i gdje pazimo na prirodu, jedni na druge i na međusobni sklad - napisao je smirujući situaciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 02:12