>>>> NESREĆA NA STADIONU PRVOLIGAŠA

VIDEO Drama u Nizozemskoj: Urušio se stadion Twentea! Poginula jedna osoba, 14 ranjenih

 AFP

ENSCHEDE - Dio stadiona De Grolsch Veste nizozemskog nogometnog prvoligaša Twentea u gradu Enchedeu urušio se danas tijekom renoviranja, prilikom čega su radnici ostali zatrpani pod ruševinama. Prema posljednjim informacijama jedna je osoba poginula, a 14 je ozlijeđeno.

"To je strašno. Jedna osoba je poginula dok ih je 14-ero ozlijeđeno. Deset ih je prevezeno u bolnicu, a njih dvoje je zadobilo teške ozljede", rekao je gradonačelnik Enschedea Peter den Oudsten na konferenciji za novinare.

Iako uzrok nesreće u početku nije bio poznat, nizozemski mediji izvještavaju da je do nje došlo kad se kran prilikom radova zabio u konstrukciju stadiona.

Veliki dio krova urušio se oko podneva na tribinu iza jednog gola. Na stadionu su se odvijali radovi proširivanja njegovog kapaciteta na 30 tisuća sjedećih mjesta.

Twente je bio pobjednik nacionalnog prvenstva, zvanog Eredivisie, 2010. godine, a prošle je sezone na kraju prvenstva završio kao drugi iza Ajaxa. U trenutku nesreće klub je odrađivao trening na jugu Nizozemske, u pokrajini Zeeland.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. svibanj 2024 06:20