NAPADAČ U CRNOM

VIDEO: DRAMA U BOSNI Bacio ručnu bombu u autobus pun putnika, vozač poginuo, nekoliko ozlijeđenih!

 Screenshot

Vozač banjalučkog 'Autoprevoza' poginuo je na licu mjesta nakon što je za sada nepoznata osoba ubacila ručnu bombu u autobus, piše klix.ba.

Kako neslužbeno doznaje taj portal, više je građana povrijeđeno. Prema službenim informacijama iz KLiničkog centra u Banja Luku, kod njih je dovezena jedna muška osoba.

- Zadobio je lakšu ozljedu glave, a poslije liječničkog tretmana je pušten kući - rekla je službenica za odnose s javnošću KC-a banja Luka, Nataša Štrkić.

Glasnogovornica CJS-a Banje Luke Marija Markanović kazala je za Hinu da je policija dobila dojavu u 10.45 da je eksplodirala naprava u autobusu koji se nalazio na autobusnoj postaji u ulici Knjaza Miloša u Banjoj Luci, pri čemu je jedna osoba poginula.

- Očevid i istraga je u tijeku, druge pojedinosti bit će naknadno poznate - rekla je Markanović.

Glasnogovornica Markanović nije mogla potvrditi navode da je središte grada blokirano, niti dati detalje vezane uz potragu za počiniteljem. Dodala je da policija poduzima redovite mjere i radnje kakve poduzima u sličnim situacijama.

S druge strane, klix.ba piše da se napad dogodio u 10.50 ujutro, samo 50 metara od škole u naselju Lazarevo. Dio Banja Luke u kojem se došlo do napada na autobus je blokiran, a policija traga za napadačem. Očevici tvrde da je riječ o mlađoj osobi koja je bila odjevena u crno.

-Sve se dogodilo jako brzo. Čuo sam tupi udar, a zatim vrisak - izjavio je za Klix.ba jedan od putnika.

Prema tvrdnjama očevidaca, kada je vozač otvorio vrata kako bi putnici ušli u autobus, napadač mu je prišao i bacio bombu.

U trenutku napada u autobusu je bilo oko 30 ljudi.

Obitelj poginulog vozača došla je na mjesto događaja. Njegovo tijelo se prema pisanju klix.ba još uvijek nalazi u autobusu, a forenzičari obavljaju očevid.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 02:32