ZADNJI GOVOR UOČI IZBORA

VIDEO Barack Obama: ‘Okončajte poglavlje u kojem je pohlepa bila ispred rada’

Posljednji predizborni skup pred dvadeset tisuća pobornika, Barack Obama održao je u Iowi odakle je i krenuo u svoju posljednju političku kampanju i o čijim glasačima izbori i ovise

Uvjeren sam da, kad bismo imali vladu odgovornu poput vas, suosjećajnu poput američkog naroda, nema prepreke koju ne možemo preskočiti. Nema sudbine koju ne možemo ispuniti.

Virginia, imam samo jednu riječ za vas. Sutra. Sutra.

Nakon desetljeća loše politike Washingtona, osam godina lošeg Bushova vodstva, 21 mjeseca kampanje, samo nas jedan dan dijeli od donošenja promjene SAD-u. Sutra možete okončati poglavlje u kojem je pohlepa i neodgovornost bila ispred teškog rada i žrtvovanja. Sutra možete izabrati politiku koja će investirati u srednju klasu, stvoriti nova radna mjesta i razviti ekonomiju na način da svi mogu uspjeti. Ne samo direktori, nego i tajnice i domari. Ne samo vlasnik tvornice, već i njeni radnici. Sutra možete okončati politiku koja bi podijelila našu naciju samo da pobijedi na izborima, koja svađa umove, gradove i mjesta, republikance i demokrate, koja od nas traži strah u trenucima kad nam treba nada.

Sutra, u ovom ključnom trenutku u povijesti, možete ovoj zemlji dati promjenu koju treba.

Počinje ovdje u Virginiji, ovdje u Manassasu. Virginija, tvoj glas može sutra promijeniti svijet. Za 21 sat, ako ste voljni izdržati malo kiše i odvući osobu pokraj sebe na biralište.

Imam jedno pitanje za vas u Virginiji. Jeste li spremni? Jeste li napunjeni? Virginija, promijenimo svijet. Bog blagoslovio vas i Ameriku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. lipanj 2024 05:55