F-21

VIDEO: AMERIKANCI INDIJCIMA PONUDILI NOVI BORBENI AVION F-21 'Proizvodit ćemo ga u vašoj zemlji, u suradnji s kompanijom Tata'

 
 Screenshot YouTube

Tvrtka Lockheed Martin ponudila je indijskoj vladi u srijedu svoj novi borbeni zrakoplov F-21 koji bi se trebao proizvoditi u Indiji, u pokušaju da osvoji veliku vojnu narudžbu u vrijednosti više od 15 milijardi dolara.

Američka obrambena kompanija prethodno je ponudila svoje lovce F-16, koji se koriste diljem svijeta, za indijsko zrakoplovstvo koje planira nabaviti 114 novih zrakoplova koji bi se proizveli u Indiji, inače najvećoj demokraciji na svijetu u kojoj živi više od 1,3 milijarde ljudi.

Međutim, Lockheed je na otkrivanju novoga zrakoplova u južnom gradu Bangaloreu rekao kako Indiji nude zrakoplov razvijen posebno za njene potrebe.

"F-21 je drugačiji, izvana i iznutra", rekao je u izjavi potpredsjednik strateškog i poslovnog razvoja Lockheed Martina Vivek Lall.

Lockheed će zrakoplove proizvoditi u suradnji s indijskom Tata Advanced Systems, naglasila je kompanija.

Lockheedu su na natječaju konkurencija Boeingov FA-18, Saabov Gripen, Dassaultov Mirage, Eurofighter Typhoon i jedan ruski zrakoplov.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 22:34