RAZVOD STOLJEĆA

Veronica traži od Berlusconija 43 milijuna eura godišnje!

 SIPA

RIM - Veronica Lario (Miriam Raffaella Bartolini, 53), druga supruga Silvija Berlusconija (72) i mati troje od petoro njegove djece, zahtijeva u sklopu parnice za rastavu braka 43 milijuna eura godišnje (nešto više od 3,5 milijuna eura mjesečno) na ime izdržavanja.

To javlja milanski Corriere della Sera, prenoseći da Berlusconi daje 200.000 eura mjesečno (navodno je već isplatio 70 milijuna), te da je spreman pregovarati, ali najviše do 300.000 mjesečno. Navodeći „izvore bliske premijeru“, milanski list izvješćuje da je Berlusconi supruzi već isplatio između 60 i 70 milijuna eura. Po istim izvorima, Berlusconi je spreman supruzi prepustiti u vlasništvo Villu Belvedere u Macheriju (gdje ona ionako već godinama živi s njihovom djecom), zajedno s namještajem i opremom.

U Italiji su brzo izračunali da bi rastavljenoj supruzi – ostvare li se njezini zahtjevi – Berlusconi godišnje isplaćivao šest puta više negoli, kroz Milan, plaća Ronaldinhu, koji bere oko 7 milijuna eura neto po sezoni. Odnosno, da bi Berlusconi plaćao njoj trećinu onoga što plaća svim igračima angažiranima u Milanu, koji beru oko 125,5 milijuna eura godišnje.

Nije isključeno da je Veronica Lario upravo te iznose odredila kao parametar: ako njezin suprug ima toliko novaca za trošenje na svoj hobi vlasnika nogometnog kluba za koji navija, morao bi imati i trećinu toga za ženu koja ga ostavlja zbog njegove javne nevjere, računajući da rađanje djece vrijedi koliko i osvajanje prvenstva. Te da četvrtom vrataru, Flaviju Romi, Berlusconi plaća 400.000 eura (doduše godišnje).

Ukupan imutak Silvija Berlusconija i njegove djece sada se procjenjuje na oko 8 milijardi eura: 1,2 milijarde u likvidnim sredstvima Fininvesta i 2,87 milijardi u vlasničkoj pričuvi; nešto više od 3 milijarde eura u vlasničkim udjelima u Mediasetu, Mondadoriju i Mediolanumu; nekretnine među kojima su skupe vile u Arcoreu, Macheriju, Gernettu na Lesmu, Certosi na Sardiniji, u Portorotondu i na Bahamima.

Odvjetnici obiju strana, naravno, ne žele razgovarati o ekonomskoj strani rastave, koja Talijane silno zanima.

Odvjetnica Ippolita Ghedini (partnerica i sestra Berlusconijeva privatnoga i parlamentarnog zastupnika Niccolòa Ghedinija), koja premijera zastupa u postupku, smatra neuputnim iznošenje podataka, pa i nagađanja, uz prijeteću opasku da „takav tip vijesti ne koristi sporazumnoj rastavi“. Sa strane Veronice Lario ni toliko.

U Italiji je rastava braka poseban postupak, kojim prestaje bračni odnos, ali ne daje supružnicima punu slobodu. Moraju proći najmanje dvije godine od pravomoćne rastave prije nego rastavljeni steknu pravo zahtijevati razvod.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 15:52