POTRESAN SLUČAJ

VELIKI OBRAT: ZA PAD HELIKOPTERA U SRBIJI KRIVI ČLANOVI POSADE Kod pilota i tehničara u krvi otkriven alkohol

This picture shows the wreckage of a Serbian Mi-17 type military helicopter that crashed near Belgrade airport on March 14, 2015. A Serbian military helicopter evacuating a five-day-old baby for emergency medical treatment has crashed in heavy fog, killing all seven people on board, the officials said on March 14. A four-member crew, two medical workers and the baby were all killed in the crash, Prime Minister Aleksandar Vucic said on public RTS television. AFP PHOTO / STR ** SERBIA OUT **
 STRINGER/AFP

BEOGRAD - Za pad vojnog helikoptera primarno je odgovorna posada, priopćilo je Više javno tužiteljstvo u Beogradu.

Stručna Komisija za osnovno ispitivanje nesreće vojnog helikoptera navela je da odgovornost snosi vođa posade helikoptera HT-48, Omer Mehić, a da dio odgovornosti snose i drugi pilot i letač tehničar u pilotskoj kabini, piše Blic.rs.

U izvještaju, u koji je Blic imao uvid, Komisija tvrdi se da je otkriveno prisustvo alkohola kod 'vođe posade i letača tehničara'.

Tužiteljstvo je navelo da je, prema početnim saznanjima, primarna odgovornost na članovima posade, da postoje osnove sumnje da dio odgovornosti snosi i jedan broj aktivnih pripadnika Vojske Srbije, te da ima i indicija za eventualnu odgovornost određenog broja civilnih lica.

Tužiteljstvo će u skladu s tim provesti istražne radnje, u cilju potpunog utvrđivanja svih relevantnih činjenica vezanih za taj događaj.

Podsjetimo, srpski vojni helikopter pao je u Surčinu 13. ožujka, pri čemu je poginulo svih sedam osoba koje su se nalazile u njemu - četiri vojna člana posade, dva zdravstvena radnika i beba koju su spašavali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:32