PODRŠKA CIJEPLJENJU

‘Velika imena i još veća poruka‘: Na koncertu ‘Vax Live‘ bit će Harry, Meghan, J.Lo, Foo Fighters, Biden i - Plenković

Koncert "Vax Live" organizira međunarodna humanitarna organizacija Global Citizen, a domaćica će biti pjevačica Selena Gomez
Andrej Plenković
 Paun Paunovic/Cropix

Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa pridružit će se predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država Joeu Bidenu na koncertu u američkom gradu Los Angelesu u saveznoj državi Kaliforniji čiji će cilj biti ubrzanje globalne akcije cijepljenja protiv covida-19, piše The Guardian.

Koncert naziva "Vax Live" organizira međunarodna humanitarna organizacija Global Citizen, a domaćica koncerta koji će se održati 8. svibnja bit će američka pjevačica Selena Gomez. Gledatelje prijenosa potaknut će se da novčano podupru Covax, međunarodni program za distribuciju cjepiva protiv covida zemljama koje nisu toliko financijski moćne.

"Tijekom protekle godine, naš je svijet iskusio bol, gubitak i mučenje - zajedno. Sada se moramo oporaviti - zajedno. Ne smijemo nikoga zanemariti. Svima će nam biti bolje, svi ćemo biti sigurniji kada svi svugdje mogu doći do cjepiva. Moramo se zalagati za pravednu distribuciju cjepiva, čime ćemo osnažiti vjeruju u našu zajedničku čovječnost. Taj cilj ne može biti ključniji i važniji", rekli su Harry i Meghan, koji će "predsjedavati" kampanjom u sklopu koje se organizira koncert.

Na koncertu će nastupiti Jennifer Lopez, pjevač grupe Pearl Jam Eddie Vedder, grupa Foo Fighters, reggaeton pjevač J Balvin te američka pjevačica H.E.R.

Posebni gosti koncerta bit će glumac Ben Affleck, manekenka Chrissy Teigen, talk show voditelj David Letterman, talk show voditeljica Gayle King, talk show voditelj Jimmy Kimmel i glumac Sean Penn.

Bidenu će se na koncertu pridružiti njegova supruga Jill i potpredsjednica SAD-a Kamala Harris, a očekuje se da će u političkom dijelu koncerta sudjelovati i francuski predsjednik Emmanuel Macron, kanadski premijer Justin Trudeau te predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.

"Premijera (Andreja Plenkovića) pozvali su da sudjeluje u ovoj inicijativi za globalno osvješćivanje važnosti cjepiva. Uključit će se video porukom podrške koja će se emitirati u sklopu prijenosa koncerta na YouTubeu. Europska komisija partner je organizatora koncerta Global Citizena", pojasnili su Jutarnjem iz Vlade.

U najavi koncerta obećavaju se "velika imena" i "još veća poruka". Koncert će se snimiti na stadionu SoFi u Los Angelesu, a emitirat će se 8. svibnja na televizijskim postajama ABC i CBS, te na radijskoj mreži iHeartMedia.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:12