STEPHANIE GRISHAM

VATRENO KRŠTENJE NOVE TRUMPOVE GLASNOGOVORNICE Korejci je doslovno pregazili, završila je s lakšim ozljedama, svjedoci prepričali što se dogodilo

 
 youtube screenshot

Posao glasnogovornice američkog predsjednika Donalda Trumpa uistinu nije lak. Na teži način naučila je to Stephanie Grisham koja je ni tjedan dana otkako je imenovana na tu funkciju morala sa svojim šefom otputovati u Sjevernu Koreju, točnije u Demilitariziranu zonu između Južne i Sjeverne Koreje.

Tamo je uslijed kaosa i naguravanja novinara lakše ozlijeđena.

Trump je danas napravio povijesni presedan postavši jedini predsjednik SAD-a koji je na dužnosti nogom zakoračio u Sjevernu Koreju tijekom ad-hoc dogovorenog susreta sa sjevernokorejskim diktatorom Kim Jong-Unom. Već sama činjenica da će se Trump, lider svjetske velesile koja godinama ima zategnute odnose s najzatvorenijom zemljom svijeta, susresti s Kimom bila je dovoljna da na put krenu deseci novinara iz cijelog svijeta, a kada je još k tomu bez ikakve najave odlučio prijeći na sjevernokorejski teritorij, nastao je potpuni kaos.

U.S. President Donald Trump meets with North Korean leader Kim Jong Un at the demilitarized zone separating the two Koreas, in Panmunjom, South Korea, June 30, 2019. REUTERS/Kevin Lamarque
REUTERS

Novinari, fotoreporteri i snimatelji uzrokovali su mali stampedo naguravajući se u želji da snime događaj od iznimne važnosti za mir i stabilnost u čitavom svijetu. Pritom su, kako navode mediji, sjevernokorejski snimatelji bili čak i grublji pa se nisu obazirali na 42-godišnju Stephanie koja je novinare pokušavala dovesti "u red", odnosno na pozicije koje su za njih predviđene.

Po drugim izvorima, došlo je do naguravanja američkih novinara i sjevernokorejskih stražara koji im nisu dozvolili da se približe Trumpu i Kimu, a "između dvije vatre" ostala je glasnogovornica Grisham.

- Bio je to masovni obračun - komentirali su incident novinari.

Nije jasno što se točno dogodilo, je li Stephanie Grisham pala na pod ili je samo izudarana, no iz okršaja je izašla s modricama. Koliko god to za nju sigurno bilo traumatično, ne treba sumnjati da će rad s tako zanimljivim i nepredvidljivim čovjekom kao što je Trump dovesti do još izazova i neočekivanih situacija.

Da stvar bude apsurdnija, podsjeća Daily Mail, Stephanie Grisham još uopće nije službeno zasjela na svoju funkciju glasnogovornice, već joj je prvi radni dan trebao biti u ponedjeljak. Donedavno je Grisham bila na funkciji glasnogovornice Melanije Trump, supruge američkog predsjednika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 15:32