TRAGEDIJA

Vatreni pakao u Dubaiju: 16 ljudi poginulo u požaru stambene zgrade u povijesnoj četvrti

Stambene zgrade u kojima su radnici često su podijeljene improviziranim barijerama od šperploče, suhozida ili zavjesa za tuširanje, što povećava rizik požara

Dubai (ilustracija)

 Giuseppe Cacace/Afp

U požaru koji je zahvatio petokatnicu u Dubaiju poginulo je 16 ljudi, a ozlijeđeno ih je još devet, prenosi Sky News.

Zgrada se nalazi u četvrti Al Murar, koja je dio povijesne četvrti Dubaija Deira uz Dubai Creek i poznata je po tržnicama zlata i začina, jedne od glavnih turističkih atrakcija.

Vladino priopćenje koje su objavile državne novine The National ukazuje na to da su problemi sa sigurnosnim propisima u zgradi mogli uzrokovati požar, ali očevid je još uvijek u tijeku.

Stambene zgrade u kojima su radnici često su podijeljene improviziranim barijerama od šperploče, suhozida ili zavjesa za tuširanje, što povećava rizik požara.

Na peterokatnici, u čijem se prizemlju nalazi trgovina mješovitom robom i poslovni prostori, vidljivi su tragovi čađe na kamenu.

Muškarac koji je radio u blizini kad je izbio požar, za Associated Press je rekao da se čula eksplozija slična plinskoj boci koja se zapalila, a zatim je krenuo sukljati gusti crni dim.

Nadodao je da susjedi vjeruju da su stanari spavali unutra kad je izbio požar, a prema priopćenju Civilne obrane Dubaija, vatra je izbila na četvrtom katu.

Naglasili su i važnost potpunog pridržavanja sigurnosnih zahtjeva i smjernica kako bi se izbjegle nesreće i zaštitio život.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 09:27