HOROR U VILI

UZNEMIRUJUĆI VIDEO Gadafijeva snaha polijevala dadilju kipućom vodom i izgladnjivala je...

Hanibal Gadafi i njegova žena Aline, tvrde njihovi zaposlenici, bolje su se odnosili prema svojim omiljenim psima nego ljudima koje su zaposlili

TRIPOLI - Obitelj Gadafijeva sina Hanibala bolje se ponašala prema psima, nego prema ljudima koji su radili za njih, objavio je CNN na temelju ispovijesti dadilje i jednog čuvara.

Dadilja Švejga Mulah (30) je CNN-ovu Danu Riversu pokazala dijelove tijela unakažene opekotinama i krastama koje se još ljušte te mu rekla da ju je Hanibalova supruga Aline za kaznu polijevala kipućom vodom.

Groteskni kolaž

“U prvom sam trenutku pomislio da ima pokrivalo za glavu i nešto preko lica. Potom sam shvatio da su joj cijela glava i lice prekriveni crvenim ozljedama i krastama, mozaikom rana koje su joj lice pretvorile u groteskni kolaž”, napisao je Rivers.

Crvi u ranama

Švejga Mulah je u Libiju došla iz Etiopije prije godinu dana, kao dadilja za Hanibalovu malu djecu - sina i kćer. Na početku je sve bilo normalno, ali nakon što je u Tripoliju bila šest mjeseci, 30-godišnja Aline Gadafi, bivša manekenka koja je završila prestižni London School of Economics, užasno se iživcirala na svoju kćerkicu koja nije prestajala plakati, ali i na Mulah koja ju je odbila istući. Tri mjeseca poslije sve se ponovilo, samo još drastičnije. - Odvela me u kupaonicu. Vezala mi je ruke iza leđa i noge. Na usta mi je stavila ljepljivu traku i počela mi je polijevati vrelu vodu po glavi - rekla je Mulah.

Nakon jednog od napada, ispričala je Švejga Mulah, iz glave su joj izlazili crvi jer ju je Aline sakrila od ostalog osoblja.

Jedan ju je čuvar na kraju odveo u bolnicu, ali kad je Aline doznala za to, i njemu je zaprijetila da će, ako se to ponovi, završiti u zatvoru.

- Kada mi je sve to napravila, tri dana nije mi dala spavati. Stajala sam vani, na hladnoći, bez hrane. Rekla je osoblju: ‘Ako joj bilo tko da hranu, isto ću učiniti i vama’. Nisam imala vode, ništa - ispričala je bivša dadilja.

Kažnjavali ga noževima

Jedan od njezinih kolega iz Bangladeša također je za CNN izjavio da su ga redovito tukli i ranjavali noževima te da su bili mnogo bolji prema svojim omiljenim psima, nego prema zaposlenicima. Dodao je da je Mulah bila prisiljena gledati kako psi jedu dok je ona bila gladna.

Diplomatski spor zbog nasilnog sina

Zbog Hanibala i Aline 2008. je između Libije i Švicarske izbio diplomatski spor. Gadafijev sin i tada trudna snaha uhićeni su u Ženevi nakon što su ih djelatnici jednog hotela prijavili da su ih tukli remenom i vješalicom. Libija se osvetila uhićenjem dvojice švicarskih biznismena, izbacivanjem švicarskih diplomata, suspenzijom dostave nafte Švicarskoj te povlačenjem oko pet milijardi franaka iz švicarskih banaka. Vjeruje se da Hanibal tuče suprugu, a jednom joj je navodno slomio i nos.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 06:57