U TEŠKOM JE STANJU

UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE Indija: Tibetanski prosvjednik ZAPALIO se zbog dolaska kineskog premijera!

ALTERNATE CROP OF DEL108 - A Tibetan man screams as he runs engulfed in flames after self-immolating at a protest in New Delhi, India, ahead of Chinese President Hu Jintao's visit to the country Monday, March 26, 2012. The Tibetan activist lit himself on fire at the gathering and was rushed to hospital with unknown injuries, reports said. (AP Photo/Manish Swarup)
 Manish Swarup/AP Photo

NEW DELHI - Tibetanski izbjeglica zapalio se u New Delhiju na prosvjedu protiv skorašnjeg dolaska u Indiju kineskog premijera Hua Jintaoa, saznaje se iz policijskog izvora.

Janphel Yeshi (27) zapalio se u središtu indijskog glavnog grada, čestog poprišta prosvjeda. "Hitno smo ga odveli u bolnicu, u teškom je stanju", kazao je policajac s lica mjesta.

Prosvjednik Tsewang Dolma kazao je da je Tibetanac koji je pobjegao iz zemlje 2005. izgorio gotovo u potpunosti. "Njegovo je stanje vrlo teško i liječnici u bolnici kažu da je spaljeno 98 posto tijela", kazao je on.

Yeshi u plamenu počeo je trčati ulicom prije nego srušio na zemlju dok su prosvjednici pokušavali ugasiti vatru na njegovu tijelu.

Gotovo 30 Tibetanaca, većinom budističkih svećenika, zapalilo se ili su to pokušali učiniti od početka ožujka 2011. u Tibetu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 16:29