SILOVIT SUDAR

UZNEMIRUJUĆA SNIMKA S PRUŽNOG PRIJELAZA Trenutak u kojem se putnički vlak zabio u šleper čiji je vozač krenuo preko pruge

Svjetlosna je signalizacija 40-ak sekundi jasno ukazivala da vlak nailazi...
 Facebook

Nadzorna kamera u češkom gradu Frýdek-Místeku snimila je prije nekoliko dana zapanjujući trenutak u kojem se putnički vlak zabija u prikolicu šlepera koji je u tom trenutku prelazio prugu.

Premda na pružnom prijelazu nema rampe, svjetlosna je signalizacija 40-ak sekundi jasno ukazivala da vlak nailazi te da se prugu ne bi smjelo prelaziti, no neimenovani vozač kamiona marke Scania nonšalantno je skrenuo s glavne ceste ulijevo i zaputio se preko tračnica. Sekundu ili dvije nakon što je vozačeva kabina prešla prugu, naletio je vlak i silovito se zabio u prikolicu koja se raspala na dva dijela, a uništeno je i nekoliko prometnih znakova.

Na snimci se može vidjeti kako se vozač kamiona nemalo iznenadio nesrećom u kojoj je umalo i sam postao žrtva. Kamion se zbog munjevitog gubitka prikolice zanio, a vozač, navodno 45-godišnjak iz Poljske, je odmah okrenuo glavu prema pruzi i shvatio što se zbilo.

S obzirom da se pred vlakom kamion stvorio iznenada, strojovođa je imao tek nekoliko sekundi za reakciju te nije bilo šanse da zaustavi vlak prije umalo fatalnog udarca. Ipak, kompozicija se zaustavila desetak sekundi nakon nesreće, a na snimci se mogu vidjeti putnici u vagonima kako u nevjerici gledaju kroz prozore što se dogodilo.

Prema informacijama lokalnih medija, u nesreći nitko od putnika u vlaku nije ozlijeđen, a vozač kamiona je zadobio lakše ozljede. Materijalna šteta je procijenjena na više od 200.000 kuna. Snimka je puštena u javnost kao upozorenje drugim vozačima da budu na oprezu pri prelasku pruge na prijelazima koji nemaju rampu.









Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 00:07