RASNI SKANDAL

UZNEMIRUJUĆA SNIMKA Policajac stokilaš brutalno bacio tamnoputu djevojčicu na pod i vukao je preko učionice pred zgroženim razredom!

 Printscreen: Youtube

Šokantni video policijske brutalnosti procurio je u ponedjeljak navečer na internet, a prikazuje incident iz Spring Valley srednje škole u Richland Countyju (South Carolina) gdje bijeli policajac primjenjuje, blago rečeno, prekomjernu silu u odvođenju tamnopute djevojčice s nastave, prenosi Guardian.

Jedna od učenica nije htjela napustiti nastavu nakon što je bila zamoljena od učitelja i školskog osoblja pa je pozvan dežurni policajac Ben Fields, inače zamjenik šerifa, da je izvede s nastave. Ono što je uslijedilo šokiralo je cijeli razred i nastavnike - nakon što je na njegovu molbu odbila izaći iz razreda, rekao joj je: "Natjerat ću te!".

Zatim je korpulentni policajac zgrabio djevojčicu za vrat i žestoko je, zajedno s njezinim stolom, bacio na pod te odvukao na drugi kraj razreda dok su učenici promatrali u jezivoj tišini. Video završava s time da policajac naređuje djevojčici da stavi ruke iza leđa prije nego što ju je potpuno "obuzdao". Na kraju je uhitio i djevojčicu i jednog od njezinih kolega.

Fields inače već ima povijest pretjerane agresije prilikom uhićenja - protiv njega su na toj osnovi podignute dvije tužbe od kojih je jednu sud odbacio, a drugi predmet još je u postupku.

Ovaj slučaj policijske brutalnosti podigao je rasne tenzije među roditeljima u školi, a Fields je odmah stavljen pod istragu. U Richland Countyju škole su do prije deset godina imale većinom bijele učenike, ali je zbog rapidnih demografskih promjena danas u toj školi gotovo 3/4 afroameričkih učenika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 04:15