REAKCIJA NA MASAKR

UZDRMANI I OŽALOŠĆENI PAPA FRANJO 'Jednostavno ne razumijem ovakve stvari. To je dio Trećeg svjetskog rata...'

Pope Francis leads a mass for the opening of the synod on the family on October 4, 2015 at St Peter's basilica in Vatican. Pope Francis opened a gathering of bishops intended to review Catholic teaching on the family against a backdrop of controversy over homosexuality. The church's second synod on the family opened in a tense atmosphere the day after a senior priest announced he was gay and accused the Vatican of "institutionalised homophobia". AFP PHOTO / TIZIANA FABI
 TIZIANA FABI/AFP / AFP

Papa Franjo napade u Parizu okarakterizirao je kao 'dio' 'postepenog Trećeg svjetskog rata' u intervjuu za Vatikanski radio .

U telefonskom intervjuu u subotu sa službenom televizijskom mrežom Talijanske biskupske konferencije TV2000, Papa je rekao da su takvi napadi 'neljudski'.

'Blizak sam s ljudima u Francuskoj, obiteljima žrtava i molim se za njih sve', rekao je. 'Potresen sam i ožalošćen. Jednostavno ne razumijem, ovakve se stvari teško shvaćaju.'

Kada je upitan je li ovo dio 'postepenog Trećeg svjetskog rata', Sveti otac je rekao da je ovo 'jedan dio' te je dodao da za njega ne postoji 'nikakvo ljudsko niti religiozno objašnjenje'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 16:20