TRAŽI ISPRIKU

Užasno uznemireni Vučić sazvao presicu, siktao je na novinare: ‘Same laži! Mene da je Putin odbio? Nikad!‘

‘Možda sam i luđak i bolesnik i peder i psihopat i majmun, ali oni su lažovi i to dokazani‘, bjesnio je Vučić

Aleksandar Vučić

 Pedja Milosavljevic/Cropix

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić održao je konferenciju za novinare na kojoj je govorio o tekstu u srpskom dnevnom listu "Nova" koji se odnosio na njegov odnos s Moskvom i Vladimirom Putinom, a u kojem su izneseni detalji sastanka sa zamjenikom šefa ruske diplomacije Aleksandrom Gruškim, prenosi Nova.rs.

Naslov "Gruško ranije otišao iz Srbije, Putin neće kontaktirati Vučića" toliko je pogodio srpskog predsjednika da se prvo morao oglasiti na Instagramu, gdje je napisao da je to "obična laž i da traži ispriku, a potom je nastavak uslijedio na medijskoj konferenciji.

"Objavili su da sam tri puta pokušao razgovarati s Putinom, a on je odbio. To se nikada nije dogodilo. Nikada se u proteklih 12 godina nije dogodilo da sam htio razgovarati s njim, a da nisam dobio taj razgovor. Imamo dobre odnose i međusobno poštovanje. Nikad se nije dogodilo suprotno. Što se tiče njegovog kratkog boravka u Srbiji, Gruško je u Srbiji ostao 3 dana. Koliko dana treba ostati? Nakon što je rekao da je završio razgovor sa mnom i otišao iz zemlje, čisto da vidite o kakvim je lažima riječ? Nakon toga je imao sastanak s Anom Brnabić i Milošem Vučevićem, a zatim je imao trosatni razgovor s Markom Đurićem. Što misliš da bih trebao odgovoriti? Pošto naravno nema odgovora i ne mogu da kažu da je istina to što su lagali, onda kažu da ja dijelim narod i kršim Ustav", rekao je Vučić.

Zatim je dodao da ne odlučuju mediji krši li on Ustav, već, kako je rekao, Ustavni sud.

"Oni to utvrđuju ukoliko ste podneli odgovarajuće pismeno Ustavnom sudu. To da li dijelim narod, ja mislim da vi pokušavate da podijelite narod, ali je narod dovoljno pametan i ne prihvaća laži kojima se služite. Možda sam ja ovakav i onakav, možda sam i luđak i bolesnik i peder i psihopat i majmun, ali oni su lažovi i to dokazani. Nije me čak ni posebno povredilo, samo sam htio ljudima ukazati na to, kao što su lagali za Jovanjicu, tako su lagali i ovo. Evo, ja ih pitam – preko koga i kada sam pokušao razgovarati s predsjednikom Putinom, a da on to nije htio. Evo, pokažite mi to i ja više nisam predsjednik države. Samo da vidite koliko sam ozbiljan u tome da vam pokažem ko govori istinu, ništa više. Nije zato što je to od presudnog značaja, ne zato što je to važno, već je važno da ljudi znaju tko govori istinu, a tko laže", rekao je Vučić, prenosi Nova.rs.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 21:34