ISTRAGA U KANADI

Užas u zraku: U avion utrpali 500 francuskih buldoga, nakon samo nekoliko sati leta 38 ih uginulo

Francuski buldozi koji su preživjeli, patili su od zdravstvenih problema poput dehidracije, slabosti i povraćanja
Francuski buldog, ilustracija
 Rebecca Nelson/Imagesource/Profimedia

U Kanadi je pokrenuta istraga nakon što je oko 500 štenaca, od kojih je 38 bilo mrtvo, pronađeno u avionu kompanije Ukraine International Airlines na aerodromu u Torontu, piše The Guardian.

Francuski buldozi koji su preživjeli, patili su od zdravstvenih problema poput dehidracije, slabosti i povraćanja nakon što su pronađeni na letu iz Ukrajine koji je u Toronto sletio 13. lipnja.

Kanadska agencija za inspekciju hrane priopćila je da je u tijeku istraga, nakon koje će utvrditi iduće korake u ovom slučaju.

Osoba koja je na aerodromu pokupila drugu životinju iz teretnog prostora u kojem su otkriveni štenci opisao je scenu užasa za CBC. - Bila je to noćna mora, rekao je.

Ukrajinska aviokompanija je izrazila sućut zbog gubitka života ovih životinja prilikom tog leta, a dodali su i da surađuju s lokalnim vlastima u istrazi.

Prodaja štenaca je u Kanadi unosan posao, rekao je Scott Weese sa Sveučilišta u Guelphu. Većina kupaca vjeruje da se životinje uzgajaju u Kanadi, no zapravo nitko ne zna koliko pasa dolazi, kamo idu i odakle dolaze. Weese je dodao i da u cijeloj priči vjerojatno postoji komponenta organiziranog kriminala.

- Bilo je 500 francuskih buldoga. Ako se jedan može prodati za 3-4 tiusće dolara, to je jako velika svota novca, rekao je Weese, prenosi The Guardian.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. srpanj 2022 03:54