ZENICA

UŽAS U BOSNI I HERCEGOVINI Pas lutalica ugrizao 14-godišnjaka za penis: 'Ozljede je zadobio na završnoj trećini, trebat će vremena za oporavak'

 
Ilustracija
 Profimedia, ImageSource

Pas lutalica prošlog je vikenda u Zenici napao 14-godišnjeg dječaka, nanijevši mu teške ozlijede na predjelu genitalija, piše Dnevni avaz.

Dječak je nakon napada hitno prevezen u Kantonalnu bolnicu u Zenici, gdje je odmah operiran. Prema riječima dežurnog liječnika s Odjela za urološke bolesti, 14-godišnjak je podvrgnut teškom operativnom zahvatu i trenutno je stabilnog zdravstvenog stanja.

"Radi se o dječaku rođenom 2004. godine, a koji je hospitaliziran zbog rana koje mu je nanio pas lutalica. On je zbrinut u našu zdravstvenu ustanovu, a nakon operativnog zahvata uspješno se oporavlja", rekao je liječnik za Dnevni avaz i dodao da je riječ o površinskim ranama.

"Njemu su konstatirane povrede u predjelu penisa, i to na završnoj trećini. To je odmah po prijemu izgledalo dosta teško, ali nakon intervencija ljekara i operacije, možemo kazati da su rane dosta sanirane."

Iz bolnice je potvrđeno da je nesretni 14-godišnjak primio i tetanus, budući da se ne zna je li pas koji dječaka napao cijepljen. Dječak se trenutno nalazi na liječenju na odjelu urologije te se, za sada, uspješno oporavlja.

"Dječak već sada mokri samostalno, ali to malo otežava zarastanje rane, koja bi trebala biti suha. Zbog svega toga, bit će potrebno vrijeme za zarastanje i potpuni oporavak", rekao je liječnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 06:53