NOVI INCIDENT

Ustrijeljen palestinski vozač kamiona koji je ubio izraelskog vojnika: ‘To je bio teroristički napad‘

Islamistička militantna skupina Hamas opisala je incident kao ‘herojsku operaciju‘, ali nije preuzela zasluge

Ilustrativna fotografija

 Jaafar Ashtiyeh/AFP

Palestinski vozač kamiona usmrtio je u četvrtak izraelskog vojnika na kontrolnom punktu na granici s okupiranom Zapadnom obalom, a ubijen je hicem iz vatrenog oružja tijekom naknadne potjere, izvijestili su izraelska policija i medicinski dužnosnici.

Vojska je priopćila da su tri njezina vojnika ozlijeđena u incidentu na izraelskoj strani kontrolne točke Maccabim, u koju se palestinski vozač zaletio kamionom. Medicinski službenici rekli su da je jedan od njih preminuo.

Policija je prvobitno izvijestila da je vozač, 41-godišnjak koji je imao dozvolu za rad u Izraelu, upucan i ranjen izvan obližnjeg palestinskog sela Nilin. Kasnije je proglašen mrtvim, dodali su iz policije, opisujući incident kao teroristički napad.

Islamistička militantna skupina Hamas, koja je pojačala napade na Zapadnoj obali izazivajući Izrael i međunarodno podržanu Palestinsku vlast, opisala je incident kao "herojsku operaciju", ali nije preuzela zasluge.

Zapadna obala, jedno od područja u kojima Palestinci traže državnost, posljednjih je mjeseci svjedočila porastu nasilja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 05:02