FILMSKA SCENA

Usred mise u crkvu upali naoružani pljačkaši pa bogatom biskupu oteli nakit vrijedan više od milijun dolara

Biskup Lamor Miller-Whitehead, inače vlasnik Rolls-Roycea od 350.000 dolara, ponudio je 50.000 dolara za informacije o pljačkašima
 Screenshot/YouTube

Bila je to još samo jedna nedjeljna misa u Brooklynu. Biskup Lamor Miller-Whitehead pitao je vjernike: "Koliko vas je izgubilo vjeru jer ste vidjeli nekog drugog da umire?" U tom trenutku vrata crkve su se otvorila i u nju su ušli naoružani pljačkaši koji su propovjedniku oteli nakit vrijedan više od milijun dolara.

Ne, ovo nije scena iz nove epizode "Njujorških plavaca" ili "Ribljeg redarstva". Biskup je poznat po svom raskošnom stilu i prijateljstvu s gradonačelnikom Ericom Adamsom. A naoružani napadači odjeveni u crno tražili su nakit od Millera-Whiteheada i njegove supruge Asije K DosReis-Whitehead.

Cijeli isječak mise vjerske skupine Leaders of Tomorrow International Ministries, organizacije koju je Miller-Whitehead osnovao 2013., može se pogledati na YouTubeu.

Na snimci se može vidjeti kako biskup pada na ruke i koljena iza govornice zlatne boje, pljačkaš s crnom maskom na licu trpa njegov nakit u svoje džepove.

Miller-Whitehead je u videu objavljenom na Instagramu rekao da su mu pljačkaši strgnuli ovratnik kako bi zgrabili njegov lanac, te prislonili pištolj na lice njegove kćeri dok su krali nakit njegovoj ženi.

Njujorška policija (NYPD) objavila je da Miller-Whitehead, njegova supruga i njihova kći nisu fizički ozlijeđeni. Glasnogovornik gradonačelnika Adamsa poručio je da nitko u New Yorku ne bi trebao biti žrtva oružane pljačke, "a kamoli vjerski vođe i vjernici koji se klanjaju u Božjoj kući".

Miller-Whitehead je u videu na Instagramu rekao da je osjetio "demonsku silu" kako ulazi u crkvu, te da nije bio siguran jesu li naoružani napadači "htjeli pucati u crkvi ili su samo došli u pljačku". Biskup je također potrčao za pljačkašima i vidio ih kako skidaju maske dok bježe u bijelom Mercedesu.

Ponudio je nagradu od 50.000 dolara za bilo kakve informacije koje bi dovele do uhićenja pljačkaša. No, ni ovaj biskup nema blistavu povijest. Miller-Whitehead osnovao je vjersku skupinu nakon što je odslužio petogodišnju zatvorsku kaznu. Bio je optužen po više točaka optužnice, uključujući veliku krađu i lažiranje identiteta. Tvrdi da je nepravomoćno optužen.

Inače posjeduje Rolls-Royce vrijedan 350.000 dolara, te se često u javnosti pojavljuje s bliještećim ogromnim komadima zlatnog nakita. U nedjelju je objavio video na Instagramu u kojem je branio svoj raskošni stil života. Rekao je da će živjeti život ‘‘onako kako mu je Bog odredio‘‘.

‘‘Ne radi se o tome da sam raskošan. Radi se o meni i kupovini onoga što želim kupiti. Moje je pravo da kupim ono što želim kupiti", poručio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. listopad 2022 17:56