Kineski znanstvenici genetski su modificirali krave muzare kako bi proizvodile ljudsko majčino mlijeko, te se nadaju da će se njihov proizvod naći na policama trgovina diljem svijeta u sljedeće tri godine.
Mlijeko transgenetskih krava kemijski je identično, sa istim imunološkim i antibakterijskim svojstvima poput majčinog, tvrde znanstvenici s Kineskog agronomskog fakulteta u Pekingu.
Genetskim inženjeringom ljudski geni umetnuti su u DNK kloniranih kravljih embrija, koji su tada implantirani u surogat krave, piše Sky News.
Na sličan način nastala je i ovca Dolly u Škotskoj, prvi sisavac kojeg su znanstvenici uspjeli klonirati.
Proizvedeno mlijeko još uvijek se podvrgava raznim laboratorijskim pretragama, no uz "zeleno svjetlo" kineske vlade, mlijeko će se na policama trgovina kupcima prodavati kao hranjivije od običnog kravljeg mlijeka. Prema tvrdnjama znanstvenika, mlijeko je slađe i jačeg je okusa.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....