SAMAC BEZ DJECE

Unuk osnivača Hermesa želi posvojiti marokanskog vrtlara i ostaviti mu milijarde franaka

Puech je navodno već poduzeo korake za preuređenje svojeg imanja i angažirao pravnike koji će mu pomoći u procesu posvajanja

Nicolas Puech, nasljednik obitelji Hermes

 Bernard Bisson/jdd/Sipa Press/Profimedia/Bernard Bisson/jdd/sipa Press/profimedia

Procjenjuje se da Nicolas Puech, unuk osnivača Hermèsa, posjeduje bogatstvo od 9-10 milijardi švicarskih franaka. Samac je i nema djece, i sada mu je plan napisati oporuku i svoje golemo bogatstvo podijeliti sa - svojim bivšim vrtlarom.

Puech, 80-godišnji Francuz i glavni dioničar Hermèsa sada želi posvojiti svojeg bivšeg zaposlenika kako bi ga mogao imenovati nasljednikom.

Smatra se da Puech ima udio između 5 i 6 posto luksuzne francuske kožne marke Hermès jer je unuk osnivača tog brenda. Želi preraspodijeliti svoje bogatstvo bivšem vrtlaru i majstoru, 51-godišnjaku iz skromne marokanske obitelji, pišen Tribune de Geneve, prenosi Euronews.

Prema časopisu BIlan, koji godišnje rangira 300 najbogatijih pojedinaca u Švicarskoj, njegovo se bogatstvo procjenjuje na 9 do 10 milijardi švicarskih franaka, što je 9,4 do 10,4 milijardi eura.

Ne zna se hoće li njegov plan uspjeti.

Euronews piše da Puech živi u Valaisu u Švicarskoj, a navodno je već poduzeo korake za preuređenje svojeg imanja i angažirao pravnike koji će mu pomoći u procesu posvajanja.

Iako u Švicarskoj nije nemoguće posvojiti odraslu osobu, ta je procedura ipak zamršena i opisuje se kao ‘neobičan pothvat‘.

Do komplikacija je došlo i zbog već postojećeg ugovora o nasljeđivanju koji je Puech 2011. godine potpisao sa ženevskom zakladom Isocrates. Zaklada je za AFP priznala da su tek sada upoznati s Puechovom željom da poništi ugovor, a rekli su i da nisu znali za bilo kakve alternativne aranžmane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 05:05