ZARADILI TUŽBU

Umjesto da joj pomognu, zaposlenici Disneylanda se smijali majci koja je pala silazeći s vožnje: Na kraju je umrla

Dok se penjala uz nestabilne blokove, pala je unatrag i slomila bedrenu kost
 Profimedia/Pinterest

Joanne Aguilar (66) umrla je u siječnju 2022. od septičkog šoka, pet mjeseci nakon što je pala silazeći s vožnje Jungle Cruise u Disneylandu. Njezine dvije kćeri podnijele su tužbu jer se dvoje zaposlenika rugalo ženi umjesto da joj pomognu nakon pada u kojem je zadobila ozljede od kojih je i preminula, prenosi Daily Mail.

Obitelj traži od Disneylanda plaćanje medicinskih troškova, troškova pokopa i pogreba, kao i odvjetničke naknade i sve druge usputne troškove. U sudskim spisima koje je dobio Daily Mail, Disneyland poriče optužbe i traži od suda da u potpunosti odbaci tužbu. Joannine kćeri u tužbi su navele da je njihova majka osjećala sram i neugodu zbog nastale situacije, te da se osjećala dehumanizirano.

U tužbi se navodi da su Aguilar i njezine dvije kćeri, Andrea Maullul i Zenobia Hernandez otišle u park Anaheim 22. kolovoza 2021. na obiteljski izlet. Po dolasku, dobile su invalidska kolica zbog ozljede koljena. Odlučile su se provozati popularnom atrakcijom Jungle Cruise koja se nalazi u području Adventurlanda u parku. Zaposlenici su trima ženama rekli da je vožnja atrakcijom nedostupna za invalidska kolica.

- Posjetitelji mogu ostati u svojim invalidskim kolicima na ovoj atrakciji, stoji na web stranici parka.

Žene su svejedno odlučile otići na vožnju, a kćeri su trebale pomoći majci oko ulaska i izlaska iz čamca. Nakon što je vožnja završila, zaposlenici su se počeli smijati i hihotati dok su gledali Aguilar kako izlazi iz broda.

- Izlazak iz čamca bio je teži jer zahtijevao da potkoljenicama podiže tijelo što zbog njene invalidnosti nije bilo moguće. Borba je bila očita, a zaposlenici Disneylanda smijali su se dok je Aguilar pokušavala sigurno izaći iz čamca, stoji u tužbi.

Dok se penjala uz nestabilne blokove, pala je unatrag i slomila bedrenu kost. Ženu je vozilo hitne pomoći prevezlo u obližnju bolnicu gdje je operirala desnu nogu i ostala 10 dana na opravku od pada i zahvata. Nakon gotovo dvotjednog boravka u Anaheim Global Medical Centru, Aguilar je premještena u rehabilitacijski centar u Oxnardu u Kaliforniji. U toj je ustanovi ostala pet mjeseci, odnosno dok nije umrla od septičkog šoka.

Iako se na prvu ne čini povezanim, septički šok često se pojavljuje kod pacijenata koji se oporavljaju od zahvata i boravka u bolnici. Stanje opasno po život uzrokovano je bakterijama ili gljivicama. Bivši mrtvozornik koji je razgovarao s Orange County Registerom rekao je da pad ne može izravno uzrokovati razvijanje septičkog šoka.

Hernandez i Maullul, tvrde da je nepravedna smrt njihove majke uzrokovana ozljedama zadobivenim u tematskom parku. Kćeri sad traže od parka plaćanje svih troškova vezanih uz majčinu smrt zbog neugodnog iskustva koje su proživjele.

- Moje su klijentice otišle u Disneyland s nadom da će stvoriti doživotne sretne uspomene, a umjesto toga otišle su sa sjećanjem na nedostatak dostojanstva i poštovanja prema svojoj majci što je na kraju dovelo do njene konačne smrti. Slomljeno im je srce, liječe se i traže da netko snosi odgovornost za događaj, rekao je obiteljski odvjetnik Michael Jeandron za SCNG.

Obitelj je prvotnu tužbu protiv Disneylanda podnijela 18. studenog zbog kršenja Zakona o Amerikancima s invaliditetom. Traže da se utvrde troškovi koji će pokriti fizičku bol, duševnu patnju, poniženje, medicinske troškove i troškove pogreba. U pisanom odgovoru, Disneyjevi odvjetnici su se usprotivili iznesenim optužbama. Poručili su da je ozljede uzrokovala vlastita nepažnja, a da su im pridonijele i njene kćeri.

Tužba je dodijeljena okružnom sucu Sjedinjenih Država Cormacu J. Carneyu u Santa Ani u Kaliforniji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:30