PUTIN IMA DVOJNIKA?

Ukrajinski novinar primijetio fascinantan detalj! Javio se i notorni terorist: ‘Jednu stvar znam kad ga vidim u gomili‘

Popularni Telegram kanal - General SVR - koji navodi da ima izvore unutar Kremlja, tvrdi da Putin nije bio u Sevastopolju ili Mariupolju.

Vladimir Putin

 /Screenshot Twitter/ Afp

Ne jenjavaju špekulacije o tome kako je Putinovo pojavljivanje u Mariupolju bilo proizvod djelovanja jednog od brojnih dvojnika kojim se, navodno, ruski predsjednik redovito služi. Kako tvrdi Kirilo Budanov, čelnik ukrajinske vojno-obavještajne službe, Kijev je uspio detektirati čak tri različita Putinova dvojnika.

Jučer je ukrajinski savjetnik za unutarnje poslove Anton Geraščenko na društvenim mrežama podijelio tri fotografije ruskog vođe sa zaokruženim donjim dijelom glave. Fotografije uspoređuju Putinov profil iz Moskve, u siječnju, te profile snimljen na putovanju u lučki grad Sevastopolj i Mariupolj u ožujku.

Ove su fotografije zakotrljale lavinu tvrdnji koje primjećuju da na fotografijama iz Moskve, Putin ima mnogo čvršće oblikovanu bradu nego na fotografijama iz Sevastopolja, odnosno Mariupolja. No, neki su primijetili i liniju kose koja, kažu, na pojedinim fotografijama izgleda drugačije. Andrij Jusov, časnik ukrajinske vojne obavještajne službe, ustvrdio je za Kyiv Post da je "čovjek koji izgleda poput Putina posjetio Mariupolj."

Iako ove tvrdnje nikada nisu dokazane, u posljednjih godinu dana, otkako je počela invazija na Ukrajinu, ovakve i slične teze dobile su na svojoj frekvenciji. Notorni terorist i bivši zapovjednik ruskih paravojnih formacija, Igor Girkin, inače veoma kritičan prema kremaljskom vodstvu navodi da čim se Putin pojavi u javnosti to znači da je riječ o dvojniku.

"Kad vidim navodnog Putina u gomili, odmah znam da vidim dvojnika, a nitko ne zna što taj dvojnik kaže, vjerojatno priča gluposti", rekao je Girkin u videu snimljenom prije posjeta Mariupolju.

Ukrajinski general bojnik Vadim Skibicki također tvrdi da Putin obilato koristi dvojnike, rekavši i da je "ponekad teško utvrditi je li riječ o pravom Putinu ili ga netko zamjenjuje"

Glasnogovornik Kremlja, Dmitri Peskov, tvrdi da je do posjeta Mariupolju došlo "spontano". No, brojni korisnici društvenih mreža primjetili su kako sigurnosna mreža koja inače okružuje Putina u Mariupolju i nije bila na razini. Na videu se, primjerice, vidi kako Putin vozi automobil bez blokade cesta. Novinar Dmitri Kolezev upitao se: "Zašto ceste nisu blokirane, vjerujete li u ovo?!"

U međuvremenu, popularni Telegram kanal - General SVR - koji navodi da ima izvore unutar Kremlja, tvrdi da Putin nije bio u Sevastopolju ili Mariupolju.

"Informacije da je Vladimir Putin posjetio Krim i Mariupolj nisu istinite", rekao je u objavi napisanoj na engleskom u ponedjeljak. "Dvojnik predsjednika pojavio se na Krimu u kratkom posjetu, radi se isključivo o PR-ovskoj video i foto seansi."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 16:09