ANDRIIVKA VRAĆENA

Ukrajinci zauzeli važan položaj u razorenom selu, objavili video kako love Ruse: ‘Bježali su, dron je imao drugačiji plan...‘

Mjesto se nalazi na povišenom tlu što će ukrajinskom topništvu omogućiti djelovanje u tom području

Snimka iz razorene Andriivke

 Twitter/

Ukrajina je u četvrtak nastavila s iscrpljujućom kampanjom povrata teritorija u blizini razorenog grada Bahmuta koji drže Rusi i nanijela je velike gubitke ruskim snagama na južnoj bojišnici, poručili su jučer navečer visoki vojni dužnosnici.

Danas iz vrha ukrajinske vojske stiže vijest da je selo Andriivka opet pod njihovom kontrolom te da se priprema teren za nastavak napredovanja na južnom krilu Bahmuta, grada koji je ruska vojska osvojila u svibnju nakon nekoliko mjeseci teških borbi, piše Reuters.

Ukrajinci su također poručili da su ruske snage pretrpjele u bitkama značajne gubitke u ljudstvu i opremi.

- Tijekom ofenzivnih operacija zauzeli smo selo Andriivka u Donjeckoj oblasti, rekao je glavni stožer Ukrajinske vojske.

Ukrajinska vojska objavila je snimke iz potpuno uništenog sela.

- Andriivka više ne postoji kao takva, ali kao mjesto jeste, to je važno područje. Ovo je bitna stvar, sada možemo poduzimati daljnje korake, poručio je Oleksandr Borodin, glasnogovornik Treće jurišne brigade.

Mjesto se nalazi na povišenom tlu što će ukrajinskom topništvu omogućiti djelovanje u tom području, ocijenio je vojni analitičar iz Kijeva, Oleksandr Musijenko.

Zamjenik zapovjednika Treće jurišne Maksim Žorin danas je na svom Telegram kanalu objavio snimku napada dronom na Andriivku.

- Tijekom borbi za Andriivku uspjeli smo zarobiti veliki broj ruskih časnika i zapovjednika, ali i ruske vojnike. Ovo je jedna takva epizoda: ruski časnik u vozilu pokušava pobjeći s položaja, no dron s kamerom ima drugačije planove za njega, napisao je uz snimku Žorin.

Snimka prikazuje kako dron snima dva vozila u bijegu, a zatim se zabija u jedan od njih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 15:09