ELONOVA OSVETA

Ukrajinci Musku: ‘Odj****!‘; Musk Ukrajincima: ‘Samo slijedim vaše preporuke...‘

SpaceX tvrdi da bi to koštalo više od 120 milijuna dolara do kraja godine i moglo bi stajati blizu 400 milijuna dolara sljedećih 12 mjeseci

Elon Musk

 Profimedia, Twitter/

Tehnološki milijarder Elon Musk rekao je da njegova tvrtka SpaceX više ne može nuditi svoje satelitske usluge Ukrajini osim ako američka vojska ne uloži desetke milijuna dolara mjesečno, javlja CNN.

SpaceX je poslao pismo Pentagonu, sjedištu Ministarstva obrane Sjedinjenih Država, tražeći da preuzme financiranje ukrajinske vlade i vojne upotrebe Starlinka.

SpaceX tvrdi da bi to koštalo više od 120 milijuna dolara do kraja godine i moglo bi stajati blizu 400 milijuna dolara sljedećih 12 mjeseci.

"Nismo u poziciji dalje donirati terminale Ukrajini ili financirati postojeće terminale na neodređeno vrijeme", napisao je u pismu SpaceX-ov direktor državne prodaje.

image

Muskova poruka na Twitter

Twitter/

Musk je na ‘crnoj listi‘ Ukrajinaca već desetak dana nakon što je na Twitteru predložio svoje ‘mirovno rješenje‘ koje bi u Kremlju vrlo vjerojatno objeručke prihvatili. Prema Musku, Krim, koji je Rusija silom anektirala 2014. godine, trebao bi se trajno predati Rusiji, a valjalo bi osigurati i opskrbu vodom za spomenuti poluotok; u četiri regije istočne Ukrajine, u kojima je Rusija održala lažne referendume prije nezakonitog pripajanja, treba organizirati nove referendume, ali ovaj put u organizaciji UN-a; Ukrajinu također treba prisiliti da ostane "neutralna".

Naravno, takav prijedlog frapirao je Ukrajince, a najdalje je otišao kontroverzni ukrajinski diplomat Andrij Melnjik koji je milijarderu jasno poručio da - odj***.

Musk je sada dočekao svoj trenutak.

- Samo slijedim vaše preporuke - napisao je danas Musk na Twitteru nakon što se doznalo da SpaceX više ne može nuditi svoje satelitske usluge Ukrajini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 10:45