SVE U OBLAKU DIMA

Ukrajinci dronovima napali ključnu rusku regiju za snabdijevanje vojske: ‘Pogođeno je veliko skladište raketa‘

Pogođeno je skladište od 9000 kvadratnih metara u kojem su skladištene ruske vojne rakete, tenkovsko streljivo i topničke granate

Eksplozije i dim u regiji Voronjež

 Screenshot/X

Ruske vlasti u nedjelju su objavile da su ukrajinski napadi dronovima uzrokovali nekoliko eksplozija u južnoj ruskoj regiji Voronjež, od kojih su nastali veliki oblaci dima.

Guverner regije Aleksandar Gusev napisao je na Telegramu da su se objekti koji sadrže eksplozivni materijal detonirali nakon što su oboreni ukrajinski dronovi blizu grada Podgorenskija, južno od glavnog grada regije Voronježa.

Ukrajinski novinski portal Ukrajinska Pravda izvijestila je da je pogođeno skladište od 9000 kvadratnih metara u kojem su skladištene ruske vojne rakete, tenkovsko streljivo i topničke granate. Ruske vlasti nisu potvrdile izvješće, no na videosnimkama koje su se pojavile na društvenim mrežama mogu se vidjeti ogromni oblaci dima kako se uzdižu nad regijom.

Svjedoci su izvijestili o eksplozijama i dimu nad Podgorenskijem, a lokalne vlasti proglasile su izvanredno stanje. Dvije starije žene odvedene su u bolnicu, prema Gusevu.

Ministarstvo obrane u Moskvi prvotno nije objavilo informacije o napadu dronom na regiju Voronjež, umjesto toga spomenuvši odvojen ukrajinski napad dronom na pograničnu regiju Belgorod, za koji je rekla da je odbijen.

Regija Voronjež, ključna ruta za snabdijevanje ruske vojske, više je puta bila metom ukrajinskih napada od početka ruske invazije u veljači 2022. godine. U jednom incidentu u lipnju 2023. godine u nizu ozbiljnih eksplozija stradalo je skladište goriva.

Ukrajinske snage pogodile su dvije rafinerije pokraj Krasnodara u južnoj Rusiji, uzrokovavši požare, izvijestila je novinska agencija UNIAN, navodeći ukrajinske vojne izvore.

Nekoliko spremnika s gorivom zapaljeno je nakon napada kasno u subotu i rano u nedjelju. O požarima je izviješteno na temelju satelitskih snimki na kojima se moglo vidjeti kako do nedjelje poslijepodne gore spremnici.

Nije bilo potvrde od ruske strane i te informacije nisu nezavisno potvrđene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. rujan 2024 21:38