SNIMKA ŠOKIRALA SVIJET

Ukrajinci detektirali ruskog krvnika koji je navodno kastrirao njihovog vojnika: ‘Poznat je po brutalnosti‘

Ukrajinski izvori tvrde da je riječ o borcu iz Kalmikije, ruske regije na Kaspijskom jezeru

Vitalij Arošanov (lijevo)

 Not Supplied/Willwest News/Profimedia/Not Supplied/Willwest News/Profimedia

Cijeli svijet ostao je zgrožen nakon što se proširila snimka koja navodno prikazuje kastracije ukrajinskog ratnog zarobljenika, a na kojoj se vidi ruski vojnik ili plaćenik koji nosi crni šešir s resicama i sakati jadnog muškarca.

Prema najnovijim navodima, vjeruje se da je riječ o 39-godišnjem borcu Vitaliju Arošanovu, koji djeluje u sklopu proruske naoružane skupine iz Luganska Brjanka-SSSR, još jedne zloglasne jedinice poznate po brutalnosti i nasilju.

Ukrajinski izvori tvrde da je riječ o borcu iz Kalmikije, ruske regije na Kaspijskom jezeru. Pretpostavlja se da je radio kao majstor u glavnom gradu Elista te da ima kriminalni dosje u Rusiji zbog neplaćenih kredita.

Ukrajinska zastupnica Inna Sovsun, koja je na Twitteru objavila uznemirujuću snimku, poručila je da se ratni zločini moraju kazniti.

Na internetu su mnogi korisnici pohitali istražiti njegov identitet nakon što su prepoznali crni šešir, narukvicu, maskirnu uniformu i oznake.

Skupina Brjanka-SSSR, čiji su pripadnici navodno izveli kastraciju, stekla je zloglasnu reputaciju zbog nasilja, brutalnosti i ratnih zločina čak i prije Putinove invazije na Ukrajinu.

Zapovjednik bataljuna, Dmitrij Pindjurin, čiji je nadimak Okrutni, bio je umiješan u pucnjave, pljačke, iznude i druga kaznena djela u regiji Lugansk 2015. godine. U to vrijeme otkrivena su tijela čak 17 žrtava u Brkanki za koje se vjeruje da su žrtve terora zloglasne skupine.

image

Vitalij Arošanov

Not Supplied/Willwest News/Profimedia/Not Supplied/Willwest News/Profimedia
image

Vitalij Arošanov

Not Supplied/Willwest News/Profimedia/Not Supplied/Willwest News/Profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 20:39