RAMBO IZ ŠUME

UHIĆEN NAJTRAŽENIJI SIBIRSKI BJEGUNAC 'U stanju je ubiti bilo koga golim rukama'

Vladimir Avdejev (38) osuđen je 2006. godine na 25 godina zbog brutalnog ubojstva dvojice migranata te unakažavanja još četvorice u okrutnom napadu u sibirskom Irkutsku

Bivši padobranac koji je pobjegao iz zatvora kroz 30 metara dug tunel koji je prokopao uz pomoć dvojice ubojica i pljačkaša, uhvaćen je nakon četiri mjeseca provedena u bijegu.

Vladimir Avdejev (38) osuđen je, naime, 2006. godine na 25 godina zbog brutalnog ubojstva dvojice migranata te unakažavanja još četvorice u okrutnom napadu u sibirskom Irkutsku . Naime, azijske radnike obezglavio je a potom krenuo na ostalu četvoricu. Zaključao ih je u prostoriju i zapalio, srećom, uspjeli su izaći živi, no s teškim i trajnim ozljedama.

Nakon što je pobjegao iz zatvora, stanovnici Irkutska zamoljeni su da ne izlaze na ulicu jer, kako je kazao njegov prijatelj, Avdejev je u stanju 'ubiti bilo koga golim rukama'.

Kad je uhićen, Avdeyev kojeg su ruski mediji prozvali 'Rambo iz šume' priznao je da je četiri mjeseca živio u šumi kraj zatvora i da u tom periodu nije susreo drugog čovjeka.

Trojica suučesnika u bijegu uhićeni su ranije, a Avdeyev će zbog bijega odslužiti dodatnih pet godina iza rešetaka.

Na vijest da je nađen i priveden, jedan od rođaka Avdejeva rekao je: 'Čudno je da se predao živ'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 13:17