PRONAĐEN U ARKANSASU

Uhićen čovjek koji se slikao s nogama na stolu u uredu Nancy Pelosi: ‘Ostavio sam joj gadnu poruku‘

Barnett je također tvrdio da je pristojno pokucao na vrata Pelosinog ureda, ali su ga potom unutra ugurali drugi izgrednici
Richard Barnett u uredu Nancy Pelosi 
 Saul Loeb/AFP

Čovjek fotografiran kako ležerno sjedi s nogom na stolu u uredu predsjednice Zastupničkog doma kongresa Nancy Pelosi u američkom Kapitolu dok je pro-Trumpova rulja harala kongresnim dvoranama, uhićen je u petak, piše NBC News.

Richard Barnett (60) iz Gravettea u državi Arkansas priveden je pod optužbom za provalu i krađu javne imovine, izjavio je dužnosnik Ministarstva pravosuđa.

Slike, očito Barnettove, preplavile su društvene mreže dok je kaos vladao Washingtonom, baš u trenutku kad su demokratski i republikanski zastupnici prebrojavali glasove Izbornog kolegija. Članovi Kongresa osudili su nasilje i nerede kojima je prethodio skup koji je vodio predsjednik Donald Trump koji je svojim pristašama rekao da se okupe kod Kapitola usprkos rezultatima izbora.

image
Richard Barnett u uredu Nancy Pelosi
Saul Loeb/AFP

U vezi s neredima na Kapitolu, optužen je i zastupnik iz zapadne Virginije, republikanac Derrick Evans, koji je snimio i potom izbrisao video kako se pridružuje gomili. Pokrenuta je peticija da on odstupi sa svoje pozicije.

Kako se kaos nastavio u srijedu popodne, novinar New York Timesa tweetao je da je razgovarao s Barnettom nakon njegove vratolomije u uredu Nancy Pelosi. U videu se hvali da je uzeo jednu personaliziranu kovertu, ali inzistira da je nije ukrao.

'Ostavio sam novčić na njezinom stolu', rekao je.

Barnett je također tvrdio da je pristojno pokucao na vrata Pelosinog ureda, ali su ga potom unutra ugurali drugi izgrednici koji su se probili u Kapitol. Rekao je da je u uredu ostavio i 'gadnu poruku'.

image
Richard Barnett
Spencer Platt/AFP

Pomoćnici Nancy Pelosi rekli su da je njezin ured u srijedu napadnut te su potvrdili da je ukraden laptop iz konferencijske sobe. Ta je oprema, međutim, korištena samo za prezentacije, rekao je pomoćnik.

Pelosi i drugi demokratski čelnici zatražili su uklanjanje Trumpa s položaja tijekom njegovih posljednjih dana u Bijeloj kući.

FBI traži pomoć javnosti u identificiranju ostalih Trumpovih pristaša koji su nezakonito napadali Kapitol oko četiri sata, a istražitelji pregledavaju snimke nadzornih kamera i objave na društvenim mrežama. No, velikoj većini od stotina ljudi koji su upali u zgradu bilo je dopušteno da odu bez uhićenja, što je vlastima otežalo zadatak da ih pronađu.

image
Prosvjednik u uredu Nancy Pelosi
Saul Loeb/AFP

Do sada je izvršeno na desetke uhićenja, uključujući 41 osobu koja je bila na terenu Kapitola kasno u srijedu i rano u četvrtak, izvijestila je gradska policijska uprava Washingtona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 10:42