STRAŠAN ZLOČIN

Uhićen 38-godišnjak koji je prilikom rutinske kontrole ubio policajce u Njemačkoj

Osumnjičenik je vatrenim oružjem usmrtio 24-godišnju policajku koja je još prolazila obuku te njezina 29-godišnjeg kolegu
 Sebastian Gollnow/DPA/dpa Picture-Alliance via AFP

Policija je u ponedjeljak poslijepodne u saveznoj pokrajini Sarskoj na krajnjem zapadu Njemačke uhitila 38-godišnjeg Johannesa Andreasa Schmitta kojega sumnjiči da je u ranim jutarnjim satima prilikom rutinske kontrole vatrenim oružjem ubio dvoje mladih policajaca.

- Uhitili smo osobu za kojom smo tragali - priopćila je policija u Sarskoj. Prije toga izdali su potjernicu za 38-godišnjim Johannesom Andreasom Schmittom čiji dokumenti su pronađeni na mjestu ubojstva.

Policija je dodala kako je uhitila još jednu osobu u Sarskoj, ne navodeći detalje.

Schmitta se sumnjiči da je u ranim jutarnjim satima u susjednoj saveznoj pokrajini Porajnje-Falačka prilikom policijske kontrole vatrenim oružjem usmrtio 24-godišnju policajku koja je još prolazila obuku te njezina 29-godišnjeg kolegu.

On je, kako je priopćila policija, već poznat vlastima zbog bježanja s mjesta nesreća. Bio je u posjedu dozvole za oružje.

Zasad nije poznato je li u automobilu s osumnjičenim bilo još osoba.

Ubijeni policajci u prtljažniku automobila osumnjičenoga pronašli su mrtvu divlju životinju. Nakon toga je došlo do eskalacije. Ubijeni policajac je, prije nego što je smrtno pogođen, ispalio nekoliko hitaca iz svoga oružja. Oba policajca nosili su uniforme i zaštitne prsluke.

Političari u obje savezne pokrajine izrazili su zaprepaštenje zbog ubojstva policajaca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:18